Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Speranţe

Videanu promite sprijin pentru restructurarea sistemului de termoficare al Sucevei

Marţi, 23 Iunie 2009 (15:12:00)

Unica şansă de a rezolva problema asigurării în condiţii de eficienţă a încălzirii din mediul urban, în sistem centralizat, este de a demara urgent un proiect naţional de construire de centrale de cogenerare pe gaz metan. Aceasta este soluţia avansată de ministrul Economiei, Adriean Videanu, marţi, la Suceava, unde a fost prezent la inaugurarea axului de 400 kV Moldova. Videanu a avut o discuţie pe această temă cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care i-a expus situaţia de la Suceava, unde TERMICA se află în pragul colapsului iar cele două licitaţii de privatizare au eşuat. „E nevoie de restructurarea totală a ceea ce înseamnă asigurarea cu agent termic şi aceste proiecte trebuie începute repede cu curaj. De acea Ministerul Economiei va da tot sprijinul necesar comunităţilor locale pentru demararea de proiecte de anvergura aceasta”, a spus Videanu. Ministrul Economiei vede două soluţii pentru punerea în practică a proiectului naţional de construire de centrale de cogenerare de înaltă eficienţă. Una în care să fie implicată compania naţională Romgaz, care în curând va intra într-o asociere cu ruşii de la Gazprom, asociere care poate constitui, în opinia lui Videanu, un suport solid pentru realizarea de joint-venture la nivelul municipalităţilor în vederea construirii centralelor termice. A doua soluţie vizează valorificarea unei părţi din disponibilul de dioxid de carbon conform Protocolului de la Kyoto, care ar putea aduce României un miliard de euro, bani care pot fi utilizaţi pentru a sprijini comunităţile locale în vederea realizări de centrale de cogenerare de înaltă eficienţă.
 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu promite sprijin pentru restructurarea sistemului de termoficare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu promite sprijin pentru restructurarea sistemului de termoficare al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei