Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indiferenţă

Drumarii de la Colas au abandonat lucrările pe DN 17, nemulţumiţi că nu au fost plătiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean liberal Nicolai Vranău a sesizat conducerea Consiliului Judeţean Suceava că firma SC CF – Grup Colas Iaşi a părăsit lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17, între Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. El a precizat că după plecarea constructorului, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de risc maxim, având în vedere că s-a renunţat la modernizarea mai multor poduri, a bordurilor de pe marginea drumului şi a altor investiţii stabilite prin proiectul de reabilitare a DN 17. „Nu mai sunt semne de circulaţie, marcajele sunt inexistente, astfel încât situaţia este îngrijorătoare”, a spus Vranău.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în urmă cu zece zile a informat conducerea Ministerului Transporturilor şi a Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi despre modul în care lucrează SC CF – Grup Colas. El a precizat că această firmă şi-a retras muncitorii de pe şantierul de pe DN 17 din cauza unor neînţelegeri la plata lucrărilor pe care le-a realizat. Mai mult, Flutur a arătat că firma Colas a renunţat la lucrări care mai necesitau, în anumite zone, circa două ore de muncă.
„Am mai avut o discuţie la Compania de Drumuri şi Autostrăzi, iar doamna Tiron, directorul acestei instituţii, a cerut reprezentanţilor Colas să intre din nou la muncă. Au fost ceva probleme cu banii, dar cei de la Colas au lăsat totul aşa, ca în calea popoarelor migratoare. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a reîncepe lucrările. Ei trebuiau să termine drumul până pe 31 august 2009, însă în aceste condiţii este greu de crezut că acest termen va putea fi respectat”, a spus Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni că cei de la Colas au o atitudine deplasată şi obraznică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii de la Colas au abandonat lucrările pe DN 17, nemulţumiţi că nu au fost plătiţi.
 Vizualizări articol: 2080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Drumarii de la Colas au abandonat lucrările pe DN 17, nemulţumiţi că nu au fost plătiţi3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se mai poate circula pe ruta: Suceava- Cluj? trimis de
(23 iun 2009, 11:40:42
Tocmai acuma cind tre sa merg la Oradea au intrerupt baetii frumosi treaba! Si ma rog, in ce zona este situatia critica, ca sa stiu si eu. Poate stie cineva sa-mi explice daca se mai poate merge in siguranta pe ruta aceasta!?

Multumesc!
2.   Pai suna la politie... trimis de
(23 iun 2009, 11:48:33
... si afli de urgenta sau la buletinul de stiri de la radio.Nu ca sint de rea vointa da cum stii folosi internetul cred ca stii si suna la tel.La fel mi s-a intimplat si mie ,am sunat din mers si s-a rezolvat.Drum bun.
3.   Am mai multa incredere in sfatul dat de prieteni trimis de
(23 iun 2009, 12:14:30
Multumesc mult EGAL1!

Mai astept, poate totusi ma ajuta cineva...

Am mai multa incredere in sfatul dat de prietenii de suferinta!
4.   Suceava-bistrita trimis de
(23 iun 2009, 13:01:05
e bunicel, dar e bine de facut ziua, nu e tot semnalizat.probleme mari (ca intensitate, nu si ca distanta) sunt doar intre Humor si Campulung si doua mici portiuni dupa ce cobori Tihuta spre Tureac.de acolo drum intins( atentie insa la radare, abia asteapta baietii) . de la bistrita incolo am auzit ca e bun drumul, eu nu am mers spre cluj, am luat-o spre Reghin.poate la intoarcere imi zici si mie cum e spre cluj, am si eu nevoi la cluj
4.1  RE: Suceava-bistrita trimis de
(23 iun 2009, 13:11:04
Noi ne-am intors de la Cluj.Este destul de bun drumul,cu mici portiuni mai ca-n Romania.Drumul de la Vatra Dornei la Cluj l-am facut in 3 ore.
4.2  RE: Suceava-bistrita trimis de
(23 iun 2009, 14:33:48
nu ai cum sa faci 6 ore din vatra dornei la cluj (ar insemna o viteza medie de cca 35km/h pe intreg tronsonul)....chiar si fara detector de radar. sunt totusi 200km din vatra dornei pana in fata aeroportului din cluj. mergand normal, adica nici prea-prea, nici foarte foarte, am facut 3 ore si jumatate.
5.   Multumesc GABRIELA si IONUTG74 pentru amabilitate trimis de
(23 iun 2009, 13:36:52
Da, stiu ce am citit de pe forum ca baietii cu radarele sunt ascunsi prin boscheti si asteapta frecindu-si palmele ....

Multumesc GABRIELA si IONUTG74 pentru amabilitate, ati fost drguti!

Eu ma reintorc mai tirziu.

Doresc sa va instiintez, cum sa nu, cu placere, se pune problema!? Dar cum?!
5.1  RE: Multumesc GABRIELA si IONUTG74 pentru amabilitate trimis de
(23 iun 2009, 13:52:19
Noi folosim detectorul pentru radar pentru ca altfel riscam ca o distanta ce se face in 3 ore sa o facem in 6...Au fost vreo 3 radare,iar soferii din sens opus nu prea atentioneaza...Grija mare!:)
6.   ... trimis de
(24 iun 2009, 07:41:48
Firma Colas nu cumva a mai castigat o licitatie la noi in judet ?

De ce i s-a permis sa participe ?

Putea fi eliminata din start, ceva de genul: "nu se accepta propuneri din partea firmelor care au mai avut lucrari si nu au respectat contractele", sau "nu se accepta propuneri din parte firmelor ale caror lucrari nu corespund ... "

Solutii erau, dar cand interesele sunt mari, acestea (solutiile) nu sunt gasite.

Culmea este ca edilii nostri mai au tupeul ca sa iasa in presa cu declaratii impotriva firmei respective.

Pai stimati edili, daca firma Colas este asa cum spuneti voi, cum de a iesit castigatoare din nou ? Chestia cu licitatia, cu legislatia... povesti de adormit electoratul. Toata lumea stia cum sunt organizate aceste licitatii. Daca se vroia, se puneau cateva conditii de eligibilitate in asa fel incat respectiva firma sa fie eliminata din start, dar nu s-a dorit asta - interese prea mari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei