Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu spune că va suspenda din funcţie orice ministru dacă instituţiile solicită urmărire penală

Marţi, 23 Iunie 2009 (18:25:34)

Preşedintele Traian Băsescu afirmă, într-un comunicat, că, în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, rămâne consecvent principiului constituţional că nimeni nu este mai presus de lege. În momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, Preşedintele va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia nu face alte precizări.

Doi dintre membrii Guvernului se află în atenţia anchetatorilor.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut, marţi, procurorilor Parchetului ICCJ să-l ancheteze penal pe ministrul social-democrat al Mediului, Nicolae Nemirschi, pentru un posibil fals în declaraţia de avere depusă în 15 iunie, informează instituţia, într-un comunicat de presă de marţi.

De asemenea, plângerea PNL prin care este acuzat ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, de abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului, a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În 19 iunie, preşedintele PNL Crin Antonescu a depus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Parchetul ICCJ, organul de anchetă unde a fost iniţial depusă plângerea PNL, a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu spune că va suspenda din funcţie orice ministru dacă instituţiile solicită urmărire penală.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu spune că va suspenda din funcţie orice ministru dacă instituţiile solicită urmărire penală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei