Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 150 de revoluţionari protestează la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff

Joi, 18 Iunie 2009 (14:07:17)

Aproximativ 150 - 200 de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) protestează, joi, în faţa sediului PSD de pe Şoseaua Kiseleff, traficul fiind blocat în zonă.

Mitingul spontan a pornit în momentul în care, în timpul unui Congres al BNR, de la Muzeul Ţăranului Român, unul dintre participanţi a anunţat că PSD doreşte să-l propună secretar de stat pentru probleme revoluţionarilor pe Gelu Voican Voiculescu.

Nemulţumiţi de varianta auzită, o parte dintre participanţi au decis să vină în faţa sediului PSD.

Deşi nu au autorizaţie pentru un protest, cei aproximativ 200 de participanţi au blocat Şoseaua Kiseleff, la numărul 10, unde se află sediul central al formaţiunii scoial-democrate, scandând "Hoţii" şi "Păcat, păcat de sângele vărsat".

Poliţia Rutieră a barat cu o maşină traficul pe Şoseaua Kiselef pentru a evita evenimente rutiere.

Un echipaj al Jandarmeriei a venit la faţa locului şi a solicitat, în câteva rânduri, prin megafon, participanţilor la protestul neautorizat să părăssească zona.

La momentul transmietrii acestei ştiri, numărul jandarmilor a crescut simţitor, aceştia înconjurând grupul celor 200 de manifestanţi care demonstrează paşnic.
Pe lângă scandări, aceştia afişează bannere cu mesaje împotriva preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe care îl consideră vinovat pentru morţii din decembrie 1989, dar şi pentru numirea lui Emilian Cutean în fruntea Secretarului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), în timp ce acesta era judecat pentru corupţie..

"Ne-am adunat aici pentru a cere ca noi să fim cei care numesc secretarul de stat entru problemele revoluţionarilor şi nu PSD sau Ion iliescu. Nu vrem să se repete ruşinea numirii lui Cutean. Considerăm că noi avem dreptul moral, în calitate de revoluţioanri să numim conducătorul SSPR", a declarat liderul BNR, Gheorghe Costin, prezent la protestul spontan din Kiseleff.

Fostul subprefect al Capitalei Cristina Ecaterina Coruţ a fost numită în funcţia de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor şi va conduce instituţia până la numirea unui nou secretar de stat, post rămas vacant după demiterea lui Emilian Cutean.

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, luni, pe fostul deputat PSD, Emilian Cutean la cinci ani de detenţie pentru că a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei în perioada când condus prima dată Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Emilian Cutean - reinstalat în 2009 la conducerea Secretariatului de Stat - a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia că a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa, utilizând informaţii obţinute în virtutea acestei funcţii, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că a semnat decizia de eliberare a lui Emilian Cutean din funcţia de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revoluţionarilor.

Peste 30 de ONG-uri şi sindicate au cerut premierului Emil Boc depolitizarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) prin numirea lui Teodor Mărieş sau a lui George Costin în locul lui Emilian Cutean.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de revoluţionari protestează la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 150 de revoluţionari protestează la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei