Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dispariţie subită

Se caută 3 kilograme de heroină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O cantitate de aproximativ 3 kg de heroină pare să fi intrat în pământ odată cu arestarea celor trei suceveni prinşi în flagrant în parcarea de la Iulius Mall în timp ce încercau să plaseze alte aproape 2 kg de stupefiante. Ancheta în acest caz este în plină derulare şi nu este exclus să apară şi alte surprize.

 

Stupefiante în valoare de circa 25.000 de euro au rămas nedescoperite după acţiunea de săptămâna trecută a reprezentanţilor de la Crimă Organizată, finalizată cu arestarea lui „Mârlanu”, „Lucas” şi „Vulpiţa”.
Potrivit datelor de anchetă, drogurile au fost aduse din Grecia, la sfârşitul lunii mai, de către Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”, şi Lucian Lupu, zis „Lucas”. În grup au mai fost racolate încă două persoane, printre care şi Adrian Marian Andruşca, zis „Vulpiţa”.
Cei trei au fost prinşi vineri după-amiază în parcarea de la Iulius Mall, după ce au vândut 1,950 kg de heroină.
Mari semne de întrebare apar asupra celorlalte 3 kg de droguri de mare risc pe care sucevenii le-ar fi adus din Grecia şi despre care nimeni nu mai ştie nimic în acest moment.
Anchetatorii nu s-au putut pronunţa asupra acestei cantităţi de heroină, şi merg pe două variante, fie că a fost ascunsă, fie că traficanţii au blufat şi de fapt nu aveau decât 2 kg de stupefiante.

 

Au negociat 42.000 de euro pentru 5 kg de heroină

Din înregistrările telefonice şi din celelalte probe din dosar, „Mârlanu”, „Lucas” şi „Vulpiţa” s-au deplasat în seara zilei de 11 iunie la Bacău, unde au negociat vânzarea drogurilor. Pentru cele 5 kg de heroină, sucevenii au cerut suma de 42.000 de euro, stabilind ca locaţie pentru efectuarea tranzacţiei municipiul Suceava. Cei trei au încercat să acţioneze cât mai discret, sens în care au luat un VW Passat înmatriculat în Botoşani, iar apoi s-au deplasat în zona Hagigadar, de unde au luat geanta cu droguri.
În parcarea de la Iulius Mall, traficanţii i-au contactat pe presupuşii cumpărători, care nu erau altceva decât poliţişti sub acoperire, şi au primit 17.000 de euro pentru cele 1.950 de grame de heroină. Imediat după efectuarea tranzacţiei, cei trei au fost reţinuţi, iar ulterior pe numele lor s-au emis mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Au atentat la sănătatea publică

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, care au analizat recursurile înaintate de „Mârlanu”, „Lucas” şi „Vulpiţa” privitor la înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara, au considerat că cei trei nu pot fi cercetaţi în stare de libertate.
„Modalitatea de comitere a faptelor, prin antrenarea mai multor persoane, tendinţa de a distribui drogurile pe o arie cât mai mare, urmările ce puteau fi cauzate prin afectarea gravă a sănătăţii publice reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, se arată în motivarea dată de magistraţii suceveni.
De asemenea, judecătorii au mai stabilit că nu pot accepta eliberarea celor trei indivizi şi din alte considerente.
„Lăsarea în libertate ar tulbura nu numai ordinea juridică, dar şi mediul social ocrotit de valorile sale fundamentale prin normele dreptului penal, această tulburare fiind susceptibilă de a se repeta în viitor datorită faptului că generează o stare de primejdie între raporturile sociale şi normala desfăşurare a societăţii în general” este concluzia desprinsă din motivarea prin care „Mârlanu”, „Lucas” şi „Vulpiţa” rămân în arest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută 3 kilograme de heroină.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Se caută 3 kilograme de heroină3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si? trimis de
(18 iun 2009, 13:55:40
ati dat search pe google?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei