Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reamenajări

Pietonalul de marmură din centrul Sucevei va intra în reabilitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona centrală a municipiului Suceava, de la biserica Sfântul Dumitru până la fostul magazin Romarta va intra în reabilitare, lucrările efective urmând a debuta cel mai probabil la începutul anului viitor. Primăria Suceava intenţionează să schimbe pavajul de marmură deteriorat, cârpit acum cu pavele sau ciment mozaicat, cu alt material, posibil tot marmură sau granit sau pavele, în funcţie de ce soluţie va propune proiectantul, în corelaţie cu banii alocaţi. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că pentru întreg proiectul de reabilitare a zonei centrale ar putea fi alocate circa 9 milioane de euro, din care 7 milioane de euro ar costa parcările subterane din faţa Casei Culturii până la blocul Union, iar 2 milioane de euro ar însemna reabilitarea zonei pietonale. „Dacă va fi necesar, există posibilitatea să mai suplimentăm ceva de la bugetul local”, a precizat Lungu.
Proiectul de reabilitare a zonei centrale trebuie să fie finalizat în maxim două luni pentru a fi depus pentru evaluare la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, în septembrie-octombrie ar putea fi semnat contractul de finanţare, apoi licitaţia şi în primăvara anului viitor ar putea începe lucrările.

 

Lucrările la parcarea subterană, de anul viitor

Studiul de fezabilitate pentru reamenajarea zonei centrale a municipiului Suceava este realizat de firma arhitectului sucevean Constantin Gorcea, care a subcontractat lucrarea de la firma care a câştigat licitaţia, SC Avensa Consulting SRL Iaşi. Suma alocată pentru studiu este de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, adică puţin peste 230.000 de euro.
Proiectul vizează construirea unei parcări subterane de 115 locuri sub esplanadă până la blocul Union şi a uneia cu 50 de locuri între Casa Culturii şi clădirea E.ON, cu posibilitatea de unire, în viitor. Deasupra, zona va rămâne pietonală, amenajată cu spaţii verzi şi zone de odihnă.
Finanţarea ar fi asigurată din cele 22,4 milioane de euro de care poate dispune municipiul Suceava ca Pol de Dezvoltare Urbană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonalul de marmură din centrul Sucevei va intra în reabilitare.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pietonalul de marmură din centrul Sucevei va intra în reabilitare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine asa trimis de
(18 iun 2009, 14:09:23
era sa ma impiedic pe acolo
2.   Reabilitare pietonala trimis de
(18 iun 2009, 14:53:45
degeaba se reface zona centrala daca se fac acolo tot felul de tirguri, piete, obor, tot felul de casute, mocanita, si se sparge asfaltul,....intr-o singura saptamina, dupa un asemenea tirg, asfaltul sau marmora daca se pune , va fi spart din nou totul. Deci , edilii, gospodarii orasului, trebuie sa se gindeasca bine inainte de inceperea lucrarilor sa nu se cheltuiasca banii (de fapt banii nostri) degeaba. Centrul orasului ar trebui sa se transforme in ceva ce nu exista nicaieri in Moldova. Ceva f.frumos, deosebit, flori,flori,flori, ca in Sibiu, in Sighisoara, orase medievale, asa ar trebui sa arate si Suceava.....dar,pina in prezent nu am avut primar un gospodar, am avut si avem niste aiuriti..... care nu tin cu frumusetea locului..... a orasului.....
3.   Perforarea reloaded trimis de
(18 iun 2009, 17:09:30
Cand se sapa o groapa si se pune ceva in ea,nici "dracu" nu mai stie cati bani se cheltuie.
3.1  RE: Perforarea reloaded trimis de
(18 iun 2009, 21:11:54
si cand se spune ca se reabiliteaza strazi tot despre acelasi tip de sport vorbim:aruncatul cu banul public!Ne spune si noua cineva cati bani s-au aruncat in buzunarele celor care se ocupa cu pavelarea gropilor?Eu cred ca de asta nu vom avea noi niciodata strazi normale,pentru ca nu e groapa in care se pot arunca banii suficient de adanca in asa fel ca sa poata prinde cei care trebuie.Lasa-ti strazile asa dragi tovarasi,nu sunt suficient de distruse incat sa treceti la repararea lor,nici nervii nostri nu sunt distrusi suficient cand traversam campul cu araturi Suceava!Aruncati-ne si noua cateva sarmale in cap de ziua Sucevei ca o sa dam frumos din coada si o sa strigam hai PDL-UL!Apoi apucati frumos tirbusonul din centru si mai destupati niste sticle cu sampanie ca sa putem sarbatori si noi cei multi si victoria gropilor fara numar fara numar de pe fostele strazi ale Sucevei!Incet incet totul se transforma in modelul Cernauti!Subtraversarea de la Primarie=2zile?????
4.   Reabilitarea parcului central trimis de
(18 iun 2009, 21:43:47
Vede cineva cam ce mai ramane din fostul parc al Sucevei?Dupa ce o sa taie si ultimul copac pe care il mai vedem in picioare,o sa mai vedem pe acolo doar ceva smocuri cu tufanele printre frumoasele alei pietonale!Bine ca avem unde planta cateva zeci de mii de pavele,nu o sa observe nimeni lipsa copacilor,la ce ar mai folosi?Doar pasarelele vin si se aseaza pe cate o dala si vor incepe sa cante imnul turismului!Cred ca am avea mai degraba parte de turism daca vom avea o copie parafrazand un bulevard Hollywoodian,daca vom pune placi cu celebritatile care au pasit pe ulitele Sucevei.Si oricum nu ar fi costat cat tirbusonul din centru,ba ar mai fi reamintit sucevenilor ca suntem urmasii unor oameni care au facut cinste locurilor natale.Cred ca traim un timp de negare a valorilor adevarate,si ne complacem in culturi de tip becalian in care miorita o prezinta un adi copchilu de arama sau vreun vijelios din Valcea.Sa ne pacaliti bine dragii nostri conquistadori,sau conducatori

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei