Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni şi Băneasa

Joi, 18 Iunie 2009 (14:08:08)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a schimbat din funcţie pe directorii aeroporturilor Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), Gabriel Ţară şi, respectiv, Ştefan Mladin, numind în locul lor pe Sorinel Ciobanu şi George Mihalcea.

Astfel, Sorinel Ciobanu este noul director al Aeroportului Otopeni, iar George Mihalcea al Aeroportului Băneasa.

"Am decis să schimb directorii de la aeroporturile Băneasa şi Otopeni, nu pentru că am să le reproşez ceva foştilor directori, însă eu, în general, schimb directorii buni cu unii şi mai buni", a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, directorii vor avea o sarcină să schimbe modul de organizare al anumitor activităţi, să rezolve problemele dintre taximetrişti şi "bişniţari", să crească calitatea serviciilor şi să colaboreze pentru a finaliza fuziunea celor două aerogări.

Berceanu a prezentat şi o serie de proiecte pentru dezvoltarea aeroporturilor.

Astfel, pentru linia de metrou până la Otopeni vor fi investiţi iniţial 300 milioane euro de la Banca Japoneză de Investiţii, urmând ca până la valoarea totală a proiectului, de un miliard de euro, ministerul să atragă resurse financiare de la bănci.

De asemenea, ministerul intenţionează să construiască o linie feroviară între Gara de Nord şi Otopeni, urmând ca în zona în care în prezent nu există infrastructură feroviară să fie construit un tunel subteran.

"Accesul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni îl vom lansa prin parteneriat public-privat, astfel încât să existe un plan coerent de dezvoltare pentru aeroport", a afirmat Berceanu.

Gheorghe Mihalcea, noul director al Aeroportului Băneasa, a fost surprins de numirea în funcţie.

"Recunosc că am fost de două ori pe anul ăsta în aeroport şi am rămas şocat de cum arată", a spus Mihalcea.

Sorinel Ciobanu, noul director al Aeroportului Otopeni, a declarat că şi-a propus să doboare recorduri.

"Vreau să cresc traficul, pentru că românilor le place să călătorească, dar nu au cu ce. Eu am adus companiile low cost la Băneasa", a spus Ciobanu.

Fost director general al Aeroportul Băneasa, Sorinel Ciobanu a fost trimis în judecată anul trecut de de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că a aprobat un schimb de terenuri între SN AIBB şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sorinel Ciobanu, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa (SN AIBB), Mihaela Olivia Iacob, fost şef al Serviciului juridic, Florin Paul Fulger, director tehnic, Antonela Oana Ţone, fost director economic, precum şi a Luizei Maria Bulat, lucrător comercial în cadrul Serviciului contractări, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, prin care au adus societăţii un prejudiciul de peste patru milioane euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni şi Băneasa.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni şi Băneasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei