Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov

Joi, 18 Iunie 2009 (14:43:29)

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis că Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, după ce judecătorii au admis recursul declarat de procurori şi a respins în totalitate cererea făcută de finanţatorul FC Steaua la Judecătoria Sectorului 1.

Astfel, judecătorii au decis să menţină interdicţia de a părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în cazul lui Gigi Becali, admiţând recursul declarat de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 prin care procurorii solicitau respingerea în totalitate a cererii depuse de finanţatorul FC Steaua.

Decizia, luată cu opinie majoritară, este definitivă.

Din completul de judecată a făcut parte George Matei Dorel, cel care a hotărât menţinerea deciziei de arestare a lui Becali luată de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, prima oară. Din acest motiv, Becali a dorit să părăsească sala de judecată, fiind nemulţumit.

George Becali a reproşat joi, în instanţa de judecată, că procurorul Amariei cel care i-a instrumentat dosarul şi a cerut arestarea lui, a făcut acest lucru pentru a-l batjocori, arătând, că până la acest moment, magistratul nu l-a chemat nici măcar o dată pentru a-i lua declaraţii.

Astfel, Becali s-a arătat revoltat de maniera în care decurge ancheta în cazul său privind sechestrarea a trei persoane, arătând că anchetatorii au avut grijă ca întâi să-l aresteze şi nu să ducă ancheta la bun sfârşit luându-i şi lui declaraţie.

"Vreau să vă întreb dacă se poate merge la infinit cu aşa zisa anchetă din cazul meu. Nu-i poate trage nimeni la răspundere pe procurori? Băi Amariei, i-ai luat vreo declaraţie lui Becali? Nu m-a chemat procurorul să dau nicio declaraţie. Pentru ce îl ţinem pe Gigi Becali arestat? A, vreţi să-l batjocoriţi pe Gigi Becali, da? Ei uite că nu se mai poate. Sunt europarlamentar acum, am imunitate”, s-a adresat Becali instanţei.

În acest context, George Becali a cerut instanţei anularea tuturor restricţiilor arătând că doar aşa se va încheia circul care s-a creat pe baza dosarului penal pe numele său.

Avocatul lui Becali le-a arătat magistraţilor că cel pe care îl apără a fost validat în mod oficial ca europarlamentar, după ce Traian Băsescu a semnat decretul în cazul lui Becali.

Avocatul lui Becali le-a mai atătat, joi, magistraţilor, că decizia luată de Judecătoria Sectorului 1 cu privire la lărgirea sferei controlului judiciar până la interdicţia de a părăsi ţara a fost nelegală pentru că, a susţinut el, respectivul proces s-ar fi judecat fără una din părţi, mai precis fără procuror. Astfel, a motivat apărătorul la acea şedinţă de judecată a participat un procuror de la parchetul unei judecătorii, deşi ar fi fost competent să participe un procuror de la Parchetul Tribunalului.

Avocatul a precizat că atâta vreme cât Parchetul Tribunalului Bucureşti este organul de anchetă care îl cercetează pe clientul său, atunci doar procurorii de la această instituţie sunt cei competenţi de a participa la judecarea divereselor cereri în cazul lui Becali. Astfel, a arătat avocatul, atâta vreme cât cererea clientului său a fost judecată în prezenţa unui procuror de parchet de judecătorie, soluţia luată în acest caz este nelegală.

La fel ca şi clientul său, avocatul a cerut casarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 şi pe fond anularea tuturor restricţiilor în cazul acestuia.

Potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile din 7 iunie, Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.

În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate. Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din Bucureşti sau judeţul Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa. Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanţa menţinând decizia judecătoriei.

În 17 aprilie, Gigi Becali părăsea arestul preventiv, după ce a fost eliberat sub control judiciar. Instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Becali fusese arestat în 3 aprilie, fiind acuzat, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. Cei şase au fost acuzaţi că, în ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

În 14 aprilie, respectiv în 17 aprilie au mai fost arestate două persoane în acest caz, una dintre acestea susţinând că ea este cea care a comis faptele de care au fost acuzaţi Becali şi Zmărăndescu.

Ulterior, au fost arestaţi şi hoţii maşinii lui Becali, unul dintre ei - care a fost şi împuşcat de oamenii finanţatorului Stelei -, Tinel Nicolae, a părăsit arestul în 26 mai.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei