Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii vor sancţiona, luni, organizaţiile teritoriale cu scoruri mici la euroalegeri

Duminică, 14 Iunie 2009 (18:20:18)

Liberalii se reunesc, luni dimineaţă, în şedinţa BPC, iar apoi în formulă mai largă, în CNEx, pentru a analiza în detaliu rezultatele obţinute de partid la alegerile europarlamentare, dar şi pentru a sancţiona conducerile filialelor care au obţinut scoruri foarte mici.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, lunea trecută, la finalul BPC, că, după o analiză mai complexă în CNEx de luni, liberalii vor lua măsuri destul de ferme în cazul filialelor care au înregistrat scoruri foarte mici la euroalegeri, măsuri care merg de la dizolvarea organizaţiei până la destituirea conducerii acesteia.

"Vom termina toate analizele, vom trage concluziile, vom lua măsuri destul de ferme pentru ceea ce înseamnă reorganizarea unor filiale care încă o dată au dovedit că nu au capacitatea de mobilizare, de pregătire, de organizare a alegerilor. (...)Vom proceda, după ce vom analiza şi vom discuta cu liderii, de la dizolvarea organizaţiei până la destituirea conducerii şi numirea unui conduceri interimare", a susţinut Crin Antonescu.

Antonescu a anunţat că liberalii vor face o analiză detaliată până la fiecare localitate, în şedinţa CNEx, convocată luni, la Parlament, în care "vor fi luate şi primele măsuri care decurg din analiza BPC".

Liderul PNL a precizat că "nu mai poate fi acceptat ca în zone precum Timiş şi Arad, unde doar chestiuni de mobilizare şi organizare trebuie făcute, să nu fie făcute şi PNL să fie prejudiciat alegeri de alegeri cu un număr semnificativ de voturi", menţionând că liderii PNL au constatat cu prilejul analizelor din BPC că, în linii mari, primele 10 organizaţii care au o capacitate bună electorală sunt cam aceleaşi, iar ultimele 10 sunt tot cam aceleaşi.

Antonescu a menţioant că filialele care au obţinut 18-19% vor fi considerate ca având "un scor bun".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, la Iaşi, că PNL va face schimbări în rândul filialelor care au obţinut sub 10% la alegerile europarlamentare.

"Până la alegerile prezidenţiale, am convenit să nu facem schimbări în filiale decât acolo unde scorul este dramatic, sub 10%", a declarat Vosganian.

Conform centralizării făcute de secretariatul general al PNL, organizaţiile care au obţinut cele mai bune scoruri sunt: Ilfov-23,91%, sector 1 cu 23,79%, Giurgiu 22,51%, Bacău-20,90% şi Călăraşi 20,87%, iar cele mai slabe au fost, în afară de judeţele în care românii sunt minoritari, Dâmboviţa cu 7,11%, Neamţ 8,51%, Bistriţa 9,46%, Sălaj 10,31%, Cluj 10,67%, Suceava 11%, Ialomiţa 11,32%, Satu-Mare 11,33%, Olt 11,40%.

Cu câteva zile în urmă, Biroul Politic Teritorial al PNL Olt a fost dizolvat, joi, după ce mai mult de jumătate dintre membrii forului - 19 - au demisionat din cauza rezultatelor slabe obţinute de liberali la alegerile europarlamentare în Olt, respectiv 11,4 % din voturi, cu aproape trei procente sub media naţională a partidului.

Şi în judeţul Timiş, unde PNL a obţinut 13,42%, birourile de conducere a 36 de organizaţii PNL au fost dizolvate din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, la Giurgiu, liderul organizaţiei judeţene PNL, Lucian Iliescu, a declarat că Biroul Politic Judeţean a pus în discuţie retragerea sprijinului politic pentru mai mulţi consilieri locali, judeţeni şi primari care fie nu s-au implicat suficient la alegeri, fie ar fi "trădat".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii vor sancţiona, luni, organizaţiile teritoriale cu scoruri mici la euroalegeri.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii vor sancţiona, luni, organizaţiile teritoriale cu scoruri mici la euroalegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei