Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Precipitaţii abundente

A plouat 25 de litri pe metru pătrat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Una dintre cauzele transformării oraşului într-un adevărat bazin de înot după precipitaţiile din ultimele zile este lipsa unui sistem de canalizare eficient. Practic, orice ploaie mai serioasă bagă Suceava la apă, aşa cum s-a întâmplat joi seară, de exemplu.

Potrivit meteorologilor, în seara zilei de joi cantitatea de precipitaţii a fost de 25 de litri pe metru pătrat. Apa a intrat în curţi, subsoluri şi instituţii şi a provocat mari probleme în traficul rutier. La Camera de Comerţ şi Industrie a Regiunii Cernăuţi-România, de pe strada Ciprian Porumbescu, au fost inundate holul instituţiei şi trei anticamere pe o suprafaţă de 50 mp. Şi în Bazar apele au pus stăpânire pe o suprafaţă de circa 3.000 de mp, pe care se găseau inclusiv chioşcuri ale comercianţilor care activează în acest perimetru. Pe strada Gheorghe Doja, subsolul şi garajul unei locuinţe particulare au fost inundate.
De asemenea, sub podul de cale ferată de pe DN 17, la ieşirea din Suceava spre Şcheia, ploaia a creat probleme, iar circulaţia auto a fost dată peste cap aproape două ore, până când apa a putut fi evacuată de pe şosea.
În fiecare din aceste locuri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au trimis una sau mai multe autospeciale în vederea degajării apei.
Cel mai mult de muncă a fost în Bazar, unde ISU a trimis trei autospeciale şi patru motopompe, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă o motopompă şi un generator.
La Dolheştii Mari, grindina căzută a avariat patru autoturisme, iar culturile de pe câteva hectare sunt distruse parţial sau în totalitate.
Specialiştii spun că ce a fost mai dificil a trecut, mai ales că avertizarea de Cod Galben emisă a expirat aseară, la ora 18.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A plouat 25 de litri pe metru pătrat.
 Vizualizări articol: 3914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
A plouat 25 de litri pe metru pătrat2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziaristul lui peste trimis de
(13 iun 2009, 12:07:45
mai sandrinio mai.. dar chiar asa? un titlu mai elevat nu ai gasit?

unde ai facut studii de jurnalism? la fara frecventa?

rusinica mai..
2.   De acord cu ciumegu trimis de
(13 iun 2009, 12:40:18
titlu cam ciudat pus si exprimat...... nu de alta dar iar o sa faca restul tarii bancuri pe seama moldovenilor ..... puteai sa spui ,, A plouat cu 25 de litrii pe metrul patrat" .... sau ,,Ploaia trece, apa ramane"happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei