Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: România ar putea fi oficial în recesiune după evaluarea FMI din iunie-iulie

Duminică, 14 Iunie 2009 (16:26:27)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că România ar putea fi oficial în recesiune după evaluarea făcută de FMI la sfârşitul lui iunie - începutul lui iulie, el apreciind că evaluarea făcută de preşedintele Băsescu este corectă.

"Potrivit acordului României cu FMI, o evaluare a situaţiei împrumutului va avea loc la sfârşitul lui iunie- începutul lui iulie. România ar putea fi oficial în recesiune după evaluarea făcută de FMI. Preşedintele ne-a avertizat că ar putea exista o rectificare negativă în cazul în care analiza FMI ar dovedi că economia nu a funcţionat. Vreau să menţionez că evaluarea făcută de preşedinte este corectă", a spus ministrul Sănătăţii.

În opinia sa, pentru Ministerul Sănătăţii cea mai grea perioadă a fost cea din mai-iunie din cauza colectărilor la fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Potrivit ministrului, la sfârşitul anului 2008 nu existau bani în fondul de rezervă al Casei naţionale de Asigurări de Sănătate, însă acum au început să "se adune" bani din care ar putea fi susţinute anumite programe pentru 2009.

Bazac a mai spus că problema acordării salariilor a fost rezolvată şi şi-a exprimat speranţa ca în trimestrele al treilea şi al patrulea ministerul să se poată încadra în programul pe care şi l-a propus.

"Nu s-a pus problema diminuării salariilor şi a sporurilor în sistemul de sănătate. Preşedintele ne-a expus corect o strategie, sper să ne descurcăm cu sumele pe care le avem", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor să se încadreze în fondul de salarii, pentru a evita un "derapaj economic şi social", şi a apreciat că Guvernul ar urma să efectueze o nouă rectificare bugetară negativă, în lunile august-septembrie.

"Dragi domni miniştri, vreau să spun un lucru care trebuie prevenit: salariile. Ştiu că aţi avut o reducere a fondului de salarii faţă de anul trecut. În acelaşi timp, privesc şi la economie care nu va exploda în perioada următoare, dimpotrivă, vom intra în recesiune, îndeplinim toate condiţiile să fim ţară în recesiune. Mă tem că va trebui să mai faceţi o rectificare negativă, undeva în luna august, septembrie, când consideraţi că trebuie făcută. Eu nu vă spun să o faceţi, vă spun ce intuiesc că se va întâmpla. De aceea, cred că cei care speră că «lasă că mergem şi fiind alegeri prezidenţiale în noiembrie, în decembrie şi spunem în octombrie de unde aveţi, de unde n-aveţi, daţi-ne bani de salarii, mă tem să îşi asumă un risc major să nu dea salarii în septembrie şi octombrie». De aceea, rugămintea mea este să vorbiţi cu oamenii şi să vă încadraţi în fondul de salarii, pentru că banii de care vorbim, de împrumut (de la FMI-n.r.) nu se pot duce decât în investiţii. Dacă împrumutăm bani să dăm salarii, puteţi să consideraţi că ne pregătim de intrare în derapaj economic şi social", a spus Băsescu.

El a arătat că aprecierea economiei ar putea avea loc abia în trimestrul 3 sau 4 al anului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la şedinţa de Guvern.

Executivul a efectuat în primăvară o primă rectificare a bugetului, prin diminuarea alocaţiilor tuturor ministerelor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: România ar putea fi oficial în recesiune după evaluarea FMI din iunie-iulie .
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: România ar putea fi oficial în recesiune după evaluarea FMI din iunie-iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei