Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Câmpulung Moldovenesc

Vieţile pietonilor, în pericol la fiecare pas din cauza semnalizărilor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mai bine de trei ani de zile, străzile din municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt adevărate capcane pentru pietoni. Toate problemele pleacă de la locurile marcate pentru trecerea acestora, care nu sunt vizibile pentru şoferi şi sunt nule în faţa legii.
Practic, orice şofer care încalcă regula acordării priorităţii şi, în cazul cel mai rău, loveşte un om, poate scăpa de răspundere pentru că trecerea de pietoni nu îndeplineşte condiţiile cerute de legislaţia rutieră.

Situaţia total anormală şi totodată îngrijorătoare de la Câmpulung Moldovenesc, semnalată de mai multe persoane care au tranzitat oraşul, este confirmată şi de poliţia din localitate.
De ani de zile, agenţii de la circulaţie adună vrafuri de contestaţii din partea şoferilor pe care îi amendează, aceştia având adesea câştig de cauză deoarece semnalizările rutiere nu sunt legale sau nu există.

 

„Poliţia nu poate aplica legea din cauza semnalizărilor rutiere”

Cea mai mare problemă este cea legată de trecerile de pietoni. Prima condiţie pentru ca trecerile să fie conforme cu legislaţia rutieră este ca acestea să fie semnalizate şi marcate. În Câmpulung Moldovenesc, nici una din trecerile de pietoni nu este marcată pe şosea, cu obişnuitele linii albe, iar de aici încep toate problemele.
Şoferii, mai ales cei care nu trec des prin zonă, văd cu întârziere indicatorul şi nu acordă prioritate, condiţii în care pot provoca accidente rutiere cu consecinţe grave. Dacă sunt amendaţi de poliţie şi li se reţine permisul de conducere, aceştia depun contestaţii şi obţin anularea sancţiunilor contravenţionale, din simplul motiv că trecerile nu sunt conforme cu prevederile legale.
„Au fost foarte multe contestaţii câştigate în instanţă, am ajuns în ultima perioadă nici să nu mai aplicăm amenzi pentru neregulile din zona trecerilor de pietoni. Recent am avut şi un pieton lovit pe trecere, iar şoferul a contestat cu succes măsura reţinerii permisului de conducere. Practic, la Câmpulung, poliţia nu poate aplica legea din cauza semnalizărilor rutiere”, ne-a declarat subinspectorul Bogdan Tonegari, şeful Formaţiunii Poliţiei Rutiere Câmpulung Moldovenesc.

 

Haos total în trafic, din cauza semnalizărilor

Poliţiştii spun că problema trecerilor de pietoni este doar cea mai gravă din şirul altora, toate cauzate de indicatoarele rutiere.
„În Câmpulung Moldovenesc există foarte puţine indicatoare de orientare şi de presemnalizare. Intră şoferii cu maşini de mare gabarit prin oraş şi ne trezim cu ei în centrul municipiului. Când îi oprim, spun că nu au văzut indicatoare care să îi dirijeze spre ruta de ocolire”, a explicat subinspectorul de poliţie, amintind şi de faptul că multe din indicatoarele rutiere existente sunt vechi şi degradate.
„De un an şi jumătate tot facem adrese la Primărie în care cerem montarea de indicatoare şi amenajarea marcajelor, fără răspuns deocamdată”, susţine şeful Formaţiunii Poliţiei Rutiere Câmpulung Moldovenesc.

 

Ce spune Primăria

Gabriel Constantin Şerban, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, nu a negat deficienţele privind indicatoarele, însă spune că problema nu este de competenţa autorităţii locale.
Porţiunea de drum a DN 17 care străbate localitatea a fost predată în vederea modernizării şi reabilitării încă din 2006, firma care lucrează acum la drum, SCCF Grup Colas Iaşi, având şi sarcina asigurării amenajărilor rutiere. Demersuri pentru rezolvarea deficienţelor ar fi fost făcute, însă firma nu are de gând să efectueze marcaje până ce nu finalizează lucrarea. Altfel spus, în condiţiile în care lucrările decurg foarte lent, actuala situaţie va mai continua mult şi bine.
Rămâne totuşi întrebarea dacă administraţia locală nu ar putea găsi o soluţie temporară pentru marcarea trecerilor de pietoni şi mai ales cine va răspunde dacă se va produce un accident foarte grav din cauza lipsei semnalizărilor rutiere.
Pe de altă parte, edilul a ţinut să ceară mai multă implicare şi din partea poliţiei din localitate, în opinia sa existenţa unui agent în zona centrală, în zilele aglomerate, putând asigura fluiditatea traficului şi creşterea siguranţei pietonilor şi şoferilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vieţile pietonilor, în pericol la fiecare pas din cauza semnalizărilor rutiere .
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vieţile pietonilor, în pericol la fiecare pas din cauza semnalizărilor rutiere3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar astia? trimis de
(13 iun 2009, 12:46:43
adica din cauza la firma Colantzi ..... pardonbig grin Colas .... nu termina lucrarile oamenii sunt luati pe capota de soferi care nici nu-si dau seama ?

ce tarebig grin
2.   Monitoru trimis de
(13 iun 2009, 12:48:26
faceti un articol care leaga colas de treaba cu articolul asta.....

poate se trezeste o primarie sau cineva sa ii dea in judecata...... pana nu moare cineva din cauza NEGRIJENTEI si nesimtirii lor de a-si onora contractul
3.   Dezolant trimis de
(14 iun 2009, 00:19:26
Ce a ajuns mindrul "OCOL LIBER AL CIMPULUNGULUI".Am sperat dupa marea

brambureala din 89 ca aceasta mica "PERLA "a Bucovinei o sa redevina la

stralucirea din perioada interbelica;dar m-am inselat amarnic.Atita incompetenta

si nesimtire e greu de gasit.
4.   O PERLA A BUCOVINEI ARATA JALNIC trimis de
(14 iun 2009, 07:11:32
Degeaba le-a dat Dumnezeu un cadru natural de invidiat.C-lungul arata ca naiba cu centrul ala inghesuit,cu cladiri vechi si urite,iar strada principala ca o poteca plina de masini care merg haotic.Putea sa fie dintre cele mai frumoase si pitoresti orase turisrice din tara.La minti inguste poteci inguste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei