Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sugestie

„Nu poţi tu vota cât poate PD-L fura”, sloganul pe care PSD îl recomandă PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni sugerează partenerilor lor de guvernare, PD-L-iştii, să-şi schimbe sloganul electoral, considerând că un slogan de genul „Nu poţi tu vota cât poate PD-L fura” i-ar prinde mai bine. Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că la aceste alegeri europarlamentare „PD-L a dat proba clară că a furat”, precizând că „acest partid şi-a însuşit toate tehnicile electorale de manipulare a votului, reuşind în acest fel să mute intenţia de vot a românilor în zona care-l interesează”. Nechifor a sesizat numărul foarte mare de români care au votat pe listele suplimentare şi care au alimentat de fapt turismul electoral.

 

Nechifor vorbeşte despre „turismul electoral” practicat între judeţene Suceava, Neamţ şi Botoşani

El a exemplificat cu „judeţele portocalii” Suceava, Neamţ şi Botoşani, care au făcut „o frăţie locală” în încercarea de a da un semnal şefului statului ,Traian Băsescu, că Moldova este portocalie. „La Suceava, Botoşani şi Neamţ liderii locali ai PD-L au purces la un schimb de alegători dintr-un judeţ către celelalte două judeţe, după cum urmează: sucevenii, conform algoritmului Manţog, până la ora 12 au votat şi au rezolvat problema la EBA (n.r. - candidatul independent Elena Băsescu) acolo unde trebuiau să voteze de fapt, în secţiile de vot din localităţile de domiciliu. După ora 12, sucevenii au plecat la Botoşani şi Neamţ, după ora 12, nemţenii au plecat la Suceava şi Botoşani, după ora 12, botoşănenii au plecat la Suceava şi Neamţ. A fost de fapt un turism electoral foarte bine pus la punct”, a afirmat Nechifor, care a făcut parte din echipa de coordonare a campaniei PSD la nivel naţional.

 

„PSD vrea să se facă lumină în aceste cazuri de turism electoral”

Nechifor a afirmat că la Liteni au votat 250 de turişti pe listele suplimentare, iar în localităţi din judeţul Botoşani au votat peste 400 de suceveni. Foarte mulţi suceveni, susţine prim-vicepreşedintele PSD Suceava, au votat şi în judeţul Neamţ, exemplificând cu trei persoane din Câmpulung Moldovenesc al căror cod numeric personal care a fost trecut pe listele suplimentare de vot nu este cel corect. „A fost o fraudă electorală de proporţii. Am văzut cu ochii mei o copie după lista suplimentară de la o localitate din Neamţ în care apar trei câmpulungeni, care ar fi votat acolo undeva, într-o zonă pierdută de lume, unde turism nu poţi să faci pentru că nu e cunoscută, nu e în circuitul turistic. E vorba de trei persoane care au aceeaşi terminaţie a codului numeric personal. Ultimele şase cifre ar trebui să fie într-o foarte mare pondere diferite. Am găsit trei câmpulungeni care au aceeaşi terminaţie a codului numeric personal. PSD vrea să se facă lumină în aceste cazuri de turism electoral. Vedem de fapt că cei care au clamat în 2004 că sunt furaţi sunt tocmai cei care au furat, pe principiul <Hoţii strigă hoţii>”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nu poţi tu vota cât poate PD-L fura”, sloganul pe care PSD îl recomandă PD-L.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 12 voturi
„Nu poţi tu vota cât poate PD-L fura”, sloganul pe care PSD îl recomandă PD-L3.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei