Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Voi solicita marţi în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT

Luni, 8 Iunie 2009 (18:27:49)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că va solicita oficial în şedinţa conducerii coaliţiei de marţi modificarea Protocolului de guvernare, în sensul eliminării prevederii legale prin care preşedintele Senatului este şi vicepreşedinte al CSAT.

Geoană a spus că le va solicita marţi liderilor PDL modificarea Protocolului cu PSD, în sensul eliminării prevederii care face din preşedintele Senatului şi vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Geoană a negat, întrebat de jurnalişti, că ar fi semnat, într-o şedinţă a CSAT, memorandumul prin care se aproba retragerea trupelor militare din Irak.

El a spus că la şedinţa CSAT respectivă a fost doar adus în discuţie memorandumul semnat între Guvernul român şi cel irakian, în care Parlamentul irakian solicita prelungirea până pe 31 iulie a staţionării militarilor români.

Întrebat dacă prin retragerea din CSAT nu încalcă legea, Geoană a răspuns: "Este şi un gest de protest, vom corecta şi din punct de vedere juridic această retragere. Vom solicita ca modificarea Protocolului să fie pusă în practic şi juridic, prin anularea legii".

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, duminică, că se retrage din CSAT, el invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

"Acţiunile electorale ale preşedintelui Traian Băsescu din ultimele zile, prin care foloseşte Armata Română în scopul politicianist de promovare a PDL pentru alergerile europarlamentare, sunt inacceptabile. Nu admit folosirea imaginii pozitive şi a încrederii populaţiei în Armata Română în scop electoral, partizan. De aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, 7 iunie 2009, să mă retrag din funcţia de vicepreşedinte şi membru al CSAT", a anunţat Geoană, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liderul PSD a arătat că refuză să legitimeze, prin participarea sa în continuare la şedinţele CSAT, acţiunile interne şi internaţionale prin care preşedintele Traian Băsescu utilizează statul român, Armata română şi diplomaţia română pentru a obţine beneficii politice şi avantaje pentru partidul său.

"În consecinţă, solicit modificarea protocolului Alianţei de guvernare «Parteneriatul pentru România», în sensul anulării prevederii potrivit căreia preşedintele Senatului este şi vicepreşedinte al CSAT, şi adoptarea tuturor măsurilor legale necesare pentru punerea în practică a acestei decizii", a arătat Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, în ultimele zile, vizite militarilor români dislocaţi în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

Geoană a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu a anunţat retragerea din Irak "la o dată specifică" fără a se fi consultat în prealabil cu CSAT, liderul PSD menţionând că la nivelul Parlamentului se va anunţa, săptămâna viitoare, o anchetă în legătură cu acest subiect.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Voi solicita marţi în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Voi solicita marţi în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei