Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Primii la vot - vârstnicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca şi cum soarta României ar trebui decisă numai de o categorie de oameni de o anumită vârstă, tinerii fălticeneni au întârziat să se prezinte în faţa urnelor.
La primele ore ale zilei de ieri, cei care au dorit să-şi exprime opţiunea vizavi de cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European au fost persoanele vârstnice, unii peste 70 de ani. Înainte de a ajunge la biserică, aceştia au făcut un popas la secţiile de votare.
Vremea bună se pare că i-a scos pe tineri din casă şi cu greu i-a făcut să se întoarcă de la iarbă verde. Chiar şi cei rămaşi în zonă au preferat să-şi exprime votul mai spre sfârşitul programului de votare.
Aşa se face că la prima raportare privind prezenţa la urne, la secţia de votare nr. 75 din Fălticeni, doar 125 de persoane, din 1623, se prezentaseră la vot, la secţia nr. 81, din 1410 de persoane cu drept de vot, 120 de persoane votaseră, iar la secţia 87, un număr de 143 de persoane, din 1281, îşi exercitaseră dreptul de vot până la prima raportare.
După-amiază, când multă lume s-a întors de la biserică, a mai ajuns la urne un val de votanţi, dar nu foarte mare, astfel încât procentul celor prezenţi la vot nu a depăşit 10 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii la vot - vârstnicii.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primii la vot - vârstnicii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 8 iun 2009, 13:23:01
Persoane educate in perioada comunista, pe acestia se bazeaza edilii nostri.

Saracii nu se gandesc ca prin votul lor isi fac singuri rau.

Ii vad cum se vaita ca au pensii mici, ca nu au medicamente, ca nu mai sunt tineri care sa-i ajute. Pai din cauza cui au plecat tinerii ? Cine este vinovat ca pensiile sunt asa cum sunt ? Cine a distrus sistemul medical ?

Va spun eu: aia de ia-ti votat voi stimati pensionari. Problema e ca din cauza voastra suferim cu totii. Oricum tot raul spre bine... cinci ani trec repede, poate ca peste cinci ani...
2.   Pai cum? trimis de
( 8 iun 2009, 23:37:21
Si dupa tine ce-ar fi trebuit sa voteze. Toti fura. Era nu de mult un articol pe yahoo news... despre un tip din Croatia care a avut un slogan electoral de genul "Nimic pentru voi, totul pentru mine" sau "Mie �mi va fi mai bine, voua va va fi la fel"... a luat 40 % din voturi asa, pentru sinceritate.

Toti promit. Dar intr-o tara in care cativa muncesc si restu fura, indiferent ca sunt sau nu persoane publice, oameni politici, cum vrei tu cetatean de rand sa o duci bine?

Du`te in vest sa vezi cum se munceste. Emigreaza! Programul e program, norma e norma, taxele sunt taxe. La noi?...Nu totul sta in puterea conducerii tarii. Vrei sa-ti fie bine, zbate`te pentru asta. "Un lenes sau un incapabil se razbuna cu scuza morala ca nu a avut noroc" (T. Arghezi)
2.1  RE: Pai cum? trimis de
( 9 iun 2009, 00:34:45
Vot prin... neprezentare. Daca prezenta ar fi fost de 10 % atunci poate ca... edilii s-ar gandi mai bine inainde de a fura. Dar asa... este usor sa treci dintr-un partid in alt partid sustinut de electorat. De fapt e usor sa-ti cumperi un loc intr-un partid sustinut de electorat.

Sa fiu clar, ma refer la "europene" unde politrucii nostri nu se mai pot lauda ca sunt sustinuti de catre cetateni. Dar nesimtirea este mare atunci cand ai sub 25% prezenta la vot si mai ai tupeul sa spui ca esti sustinut de catre... cei care s-au prezentat la vot.

Daca procentul era de 10 % atunci se schimba treaba.

Da' tre' sa gandesti putin, nu sa mergi ca oaia la vot.
2.2  RE: Pai cum? trimis de
( 9 iun 2009, 00:40:57
Cat despre citatele pe care le bagi in fata... ma lasa rece. Am stat destul "dincolo", mi-am facut o situatie buna, apoi am venit acasa. Garantat nu sunt lenes si nici incapabil, dar recunosc un profesor dupa stilul "telectual" pe care il emana.

Singurul lucru pe care ti-l mai spun este... bafta cu cei 50 %. Aveti atat de mult nevoie de ei ca sa va recastigati demnitatea pierduta in anii de tranzitie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei