Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Litania şi Lituania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am înfrânt! Şi Lituania, dar şi litania din jocul nostru de până acum. Să trecem repede peste faza cu „noua atitudine”, fiindcă asta era o chestiune atât de logică, încât s-ar fi petrecut şi dacă îl schimbam pe Piţurcă cu fiu-său, darămite cu fiul altcuiva, mult mai celebru! Să vedem ce va rămâne, pe lângă cele trei puncte care, matematic, rămân degeaba. Căci a continua să vorbim de calificare ţine de propagandă ieftină. Cei cărora nu le-a mirosit bine reconstrucţia cu jucători peste 30 de ani, ca Dănciulescu sau Mara, sau implantul cu debutanţi „de bază” nu cred că au de ce să tragă concluzii pripite. Unii vor continua, alţii nu. Mircea Lucescu a aruncat în luptă vreo 4 debutanţi la primul său meci la naţională. Au rezistat Rednic, Iorgulescu, Andone, s-au pierdut mai devreme sau mai târziu Gabor sau Stănescu. Diferenţa ar fi că Lucescu senior a avut din plin vreme pentru experimente, ba chiar a întrerupt campionatul pentru a duce naţionala în America de Sud, ceea ce acum, cu calendarul ăsta armonizat, e utopic.
Am avut şi prilejul de a constata pe mâna (gura?!) cui va ajunge Liga Campionilor. TVR a cam rămas fără cadre specializate. Măcar Olaianos e şablonard onest, în schimb pentru Hobana există două posibilităţi: fie debitează enormităţile fără să clipescă, fie le livrează cu ochii închişi... Cică în „fotbalul modern”, la ofsaid, steagul se ridică în momentul pasei, şi tot în „fotbalul modern” (a repetat asta de ceva ori, să ne intre bine în cap) contează păstrarea avantajului, nu majorarea sa! Oare vizionarea finalei dintre Barcelona şi Manchester n-o fi fost sarcină de serviciu?!
Pentru a încheia cu un ton hâtru, să spunem că juvetele Costea n-a jucat fiindcă făcea figuri că nu joacă şi frate-său, iar Raţ, la cât de superfluu a fost, s-ar putea să nu mai fie convocat: ştie juniorul din familie cât de bine se vopsesc unii jucători! Păi cum credeţi că au ajuns alde Hagi şi Răducioiu de la Brescia pe la Barcelona sau Milan?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Litania şi Lituania.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Litania şi Lituania5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei