Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat final

PD-L s-a impus categoric în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat liberalii au obţinut un procent de 39,5%, fiind urmaţi de PSD – 28,81%, PNL – 10,99%, PRM – 9,62% şi Elena Băsescu – 7,47%


PD-L a reuşit să câştige detaşat alegerile pentru Parlamentul European organizate în judeţul Suceava. Potrivit rezultatelor finale transmise de Biroul Electoral Judeţean, PD-L a reuşit să obţină 52.318 de voturi, din cele 132.430 de voturi valabil exprimate în toate secţiile din judeţ. Democrat liberalii au obţinut astfel un procent de 39,5%, cu peste zece procente mai mult decât Alianţa Electorală PSD+PC.
Social democraţii şi conservatorii au obţinut 38.164 de voturi, respectiv 28,81% din voturile valabil exprimate.
Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor, PNL a obţinut în judeţul Suceava un procent de 10,99%, liberalii fiind urmaţi îndeaproape de PRM, cu 9,62%. Fiica cea mică a preşedintelui României, Traian Băsescu, Elena Băsescu a fost votată de 9.894 de alegători, obţinând astfel un procent de 7,47%. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi competitori din alegerile europarlamentare, PNŢCD a obţinut un procent de 1,64%, candidatul independent Pavel Abraham – 1,09%, UDMR – 0,44% şi Forţa Civică – 0,39%.

 

10,66% dintre votanţi, înscrişi pe listele suplimentare

Potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean, în judeţul Suceava au votat 138.949 de persoane, ceea ce reprezintă o prezenţă la vot de 24,61%. De remarcat faptul că dintre alegătorii care au votat în judeţul Suceava, 14.815 persoane, adică un procent de 10,66%, au votat pe listele electorale suplimentare. Acest lucru înseamnă că cei 14.815 de alegători au votat la alte secţii decât cele la care erau arondaţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L s-a impus categoric în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 15 voturi
PD-L s-a impus categoric în judeţul Suceava2.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stau si ma intreb trimis de
( 8 iun 2009, 12:31:33
...vorbeam cu mine aseara, cand vedeam rezultatele... Si ma intrebam ce mentalitate are romanul, suceveanul. Cristalul Hasovsky si cu domnul vanzator de bilete Boghean, au dat in vileag sclavia electorala din judet. Cat de tartan poti fi sa pui un OM sa iti voteze ca pe un robot electoral? "Avem pregatiti oameni in fiecare comuna..." . Astia sunt votantii PD-L, luati la kila, ca pe cuie sau suruburi, dintr-un iarmaroc de duminica. Astia sunt cei, care ar vota si o maimutza cu silicoane sau un porc cu papion. Asta e constiinta judeteana, constiinta nationala. Si te mai intrebi de ce suntem tratati ca gunoierii in Europa. Pai ce sa vada aia cand trimiti un cioban, un nebun si o pipita? Vrei sa te ia de bun? EBA cica ne reprezinta generatia.. Cu asa reprezentant, ma duc sa imi depun CV-ul la Rosal, sau chelner in Bamboo...suntem aceeasi avizi de galeti-zahar-ulei ca si inainte. Mai trist e, ca votul meu, este egal cu al unei babe senile..unde e dreptatea in asta?
2.   ... trimis de
( 8 iun 2009, 13:13:03
24,61 % prezenta la vot...

Nici macar 30 %. Chestia asta spune multe, da' cine sa le auda ?

Edilii desfac sampanii pentru ca au castigat, da' nu-si puin intrebarea de ce asa de putini cetateni s-au prezentat la vot.

Raspunsul este foarte simplu: S-au saturat de ei.
3.   Interesant trimis de
( 8 iun 2009, 16:24:59
foarte interesant e faptul cum domnul ziarist ai baietii de la ziar au stat pana as'noapte la ziar sa poata scrie stirea asta, cand de obicei ca sa afli ce s-a intamplat luni la 5-6 seara tre sa citesti miercuri.

ADA BANIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!
3.1  RE: Interesant trimis de
( 8 iun 2009, 18:51:46
Bai, dar tu nu esti multumit nici atunci cind esti informat prompt? Oamenii si-au facut treaba si tu ii injuri.
4.   1 din 4 va vrea trimis de
( 8 iun 2009, 17:41:02
Atunci cei 75,9 % cu cine ar fi votat.In mod sigur nu cu voi.Daca ar fi fost sa se voteze impotriva voastra prezenta ar fi fost de 75,6%.Matematic asa e logic,dar astia sunt politicienii de care dispunem,din cate vad doar 1 cetatean din 4 ii vrea.Da restul de 3 ce vor?NE_AM SATURAT DE VOI!!!
5.   IMI ESTE SCARBA DE PORTOCALE,ROSII SI GALBENELE trimis de
( 8 iun 2009, 18:39:48
IMI ESTE SCRBA DE PORTOCALE, ROSII SI GALBENELE. VOUA NU ???

UITATI-VA PE FATA EXPRESIVA DIN FOTOGRAFIA DE MAI SUS SI VETI OBSERVA CA PORCUL DIN MIJLOC A RIDICAT O LABA SFIDATOARE PT A NE ARATA NOUA SUCEVENILOR CAT DE MULT II PASA DUMNELUI CA NOI NU NE AM PREZENTAT LA VOT.
6.   Curios trimis de
( 8 iun 2009, 18:55:01
sunt al 6 comentator si dupa cum vad niciunul nu a votat pedeleu, eba sau pe ghiolbanu de becali . cum a cistigat totusi pedeleu? va spun io FRAUDA! au furat ca-n codru. bai oameni buni scrieti va rog un da sau daca ati votat sau nu(cu mizeriile astea portocalii) ca sunt curios de unde atitea voturi. ne meritam soarta ! vai de curu nostru
7.   Ordin trimis de
( 8 iun 2009, 22:52:02
cine naiba a votat-o pe varza de eba?va spun eu s-a primit ordin de sus atatea voturi ii trebuie si fluturas a executat.pun pariu ca cele mai multe voturi le-a obtinut la suceava.aici se fura bine.oricum lui base ar cam trebui sa-i tremure chilotii.multi din cei ce nu au votat acum o vor face impotriva lui.
8.   Mda... uite de aia trimis de
( 8 iun 2009, 23:17:55
nu tin cu nimeni... baga`mi`as eu picioarele in vot si`n tara ... dar am cred nishte motive plauzibile... de ce romanii au votat cu eba

1. E frumoasa... o sa ziceti ca nu... ca e hada in draci... unora le place... aia de pe shantier care urla "papushe!!" dupa orice parasuta... daca au mers la vot au votat-o

2. Era singura, nu intr-o lista, si avea un nume mai cunoscut. Cine s-a dus la vot fara o optiune clara... si s-a uitat pe lista a zis... "A pe asta o cunosc!"

3. Daca m-as fi dus la vot=))... tot cu ea as fi votat.... din motivele anterior formulate:)).... Daca oameni inteligenti nu avem sa trimitem in parlamentul Europei... no macar sa trimitim o fimeie buna, una cu picioare lungi, cu talia subtiri... sa si uite tati parlamentarii si sa zica... Frumoasa tara, Romania asta!....
9.   Ma bucur ... trimis de
( 9 iun 2009, 10:47:43
Ca noi sucevenii avem un reprezentant in Parlamentul European, pe Petru Luhan. Petru Luhan este un politician tanar, deci fara mentalitate comunista care sper sa faca treaba buna in Parlamentul European.
10.   Categoric??? trimis de
( 9 iun 2009, 11:03:53
domnule pseudoziarist, cum s-a impus categoric PDL-ul, daca a obtinut 39% din voturile a 24% din electorat? cum e cu matematica asta?

in votul de duminica s-a impus un singur lucru: neincrederea si scarba fata de "politicienii" actuali ai Romaniei, indiferent de culoare.

ma bucur ca Europa va vedea si va sesiza (cum e normal, pt ca la noi e exact invers) ca "trimisii" nostri(?!) nu sunt nici pe departe reprezentativi pentru NOI, ROMANII!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei