Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

O mamă şi-a ascuns copilul mort timp de cinci luni de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din Suceava este cercetată de poliţie pentru un posibil act de pruncucidere, petrecut în luna ianuarie a acestui an şi descoperit abia sâmbăta trecută. Ce se ştie cu certitudine este că mama a ascuns cadavrul copilului timp de cinci luni de zile, macabra descoperire fiind făcută de părinţii săi.

Poliţia a intrat pe fir sâmbătă, în jurul orei 16.00, când a fost sesizată că într-o gospodărie din satul Liteni, comuna Moara, a fost descoperit cadavrul unui copil. La faţa locului, în gospodăria lui Ion Maxim, poliţiştii au găsit un făt în stare avansată de putrefacţie. Cadavrul a fost descoperit în grajdul gospodăriei, într-o cutie de carton, învelit într-o pungă şi acoperit de mai multe covoare.

 

A ţinut cadavrul în balcon

Din primele cercetări ale oamenilor legii s-a stabilit că mama copilului este Maria Violeta Florea, în vârstă de 34 de ani, fiica soţilor Maxim, în curtea cărora s-a găsit cadavrul. Femeia a născut în luna ianuarie a acestui an, iar de atunci a ascuns cadavrul micuţului. Până în urmă cu aproximativ trei săptămâni, aceasta a ţinut cadavrul în balconul garsonierei din municipiul Suceava, în care locuieşte alături de soţ. În aceeaşi cutie în care a fost ţinut luni de zile, fătul a fost transportat la Liteni - Moara, la gospodăria părinţilor, femeia spunându-le acestora că în interior se găsesc mai multe covoare şi alte textile pe care intenţionează să le spele în curând. Sâmbătă, părinţii fetei au făcut însă macabra descoperire, cazul fiind sesizat poliţiei.

 

Cauza morţii, necunoscută din cauza stării avansate de putrefacţie

Fiind vorba de o posibilă infracţiune de pruncucidere, a fost sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, un procuror criminalist preluând ancheta.
În urma autopsiei, medicii legişti nu au putut trage nici o concluzie, din cauza stării avansate de putrefacţie a cadavrului neputând fi stabilit nici măcar sexul copilului. Cu atât mai puţin, legiştii nu se pot încă pronunţa dacă fătul a fost ucis după naştere ori era deja mort înainte de a fi născut.
Probele ADN recoltate de la cadavru ar putea să aducă lămuriri cu privire la aceste aspecte, până atunci mama neputând fi pusă sub acuzare.

 

Varianta mamei

Femeia, mamă a trei copii, a susţinut în faţa anchetatorilor că a născut bebeluşul mort, în urma unui avort spontan. Ea a declarat că a ascuns sarcina, inclusiv faţă de soţ, iar în momentul în care i s-a făcut rău şi a pierdut copilul s-a speriat de reacţia pe care o vor avea membrii familiei şi s-a gândit să scape de făt.
Echipa de anchetatori are acum misiunea de a stabili dacă femeia spune adevărul ori dacă şi-a omorât cu sânge rece bebeluşul şi a pus la cale un plan de a scăpa de răspundere.
Conform Codului Penal, infracţiunea de pruncucidere se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătura cu membrii familiei implicate în acest caz, însă ne-am lovit de refuzul acestora de a-şi prezenta punctul de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă şi-a ascuns copilul mort timp de cinci luni de zile.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 8 voturi
O mamă şi-a ascuns copilul mort timp de cinci luni de zile1.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei