Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Severin: Mulţi dintre parlamentarii europeni cred că România e o ţară deşertică, la marginea lumii

Duminică, 31 Mai 2009 (15:59:38)

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, duminică, la Josenii Bârgăului, judeţul Bistriţa, că mulţi dintre parlamentarii europeni care nu au văzut România au impresia că este o ţară "undeva la marginea lumii", "o ţară deşertică" şi că aici "oamenii sunt mai în afara civilizaţiei europene".

"Îmi pare rău că nu am putut, acum, aici (la Josenii Bârgăului-n.r), să vin cu unii colegi ai mei din PE fiindcă mulţi dintre ei nu înţeleg ce este România, nu îşi dau seama că, aici, în aceste regiuni, au fost oameni care au apărat de-a lungul secolelor graniţele Europei împotriva năvălirilor orientale. Ei nu înţeleg că aici s-a clădit o civilizaţie multiculturală, o naţiune română puternică şi, în acelaşi timp, generoasă, aşa cum vrem să creăm Europa, în diversitate, dar în acelaşi timp în unitate", a spus Severin, adăugând că locuri ca şi Josenii Bârgăului, unde oamenii au luptat în regimente grănicereşti, sunt "locomotive pentru procesul european", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit europarlamentarului, în general parlamentarii occidentali care nu au văzut România şi-au creat o impresie greşită despre aceasta.

"Ei cred că România este o ţară undeva la marginea lumii, probabil că unii se gândesc că este o ţară deşertică şi că, aici, oamenii sunt mai în afara civilizaţiei europene. Avem o mare problemă. Realităţile noastre trebuie schimbate, dar şi percepţia asupra noastră. Noi trebuie să facem acest lucru", a afirmat Severin.

Europarlamentarul PSD a adăugat că obiceiurile de nuntă de pe Valea Bârgăului, la care a asistat, sunt frumoase şi este de admirat faptul că se păstrează.

"Când eram mai tânăr, multe din obiceiuri se pătrau cu ordin de la stăpânire, acum e clar că se păstreză cu deplină libertate. Este superb. Mi-era frică că se vor pierde, dar nu se întâmplă aşa. E un mare motiv de optimism pentru mine fiindcă în Europa unită nu trebuie să rămânem fără identitate. Europa nu este împotriva identităţii, dar păstrarea ei este răspunderea noastră, a fiecăruia. Nu trebuie să o pierdem şi nu o pierdem dacă lucrurile merg aşa", a afirmat europarlamentarul.

În opinia lui Adrian Severin, românii sunt "un popor mare a cărui identitate nu este în pericol".

"Suntem un popor mare, iar în Europa sunt popoare mici şi văd că reprezentanţii lor sunt nesiguri fiindcă ei ştiu că în orice moment pot să dispară. Eu m-am simţit foarte puternic fiindcă am avut sentimentul că poporul român este suficient de mare şi de robust spiritual pentru a-şi menţine tradiţiile şi din cauza asta nu m-am temut să vorbesc de mai multă integrare europeană, dar integrararea nu se poate realiza decât cu naţiunile europene conştiente de identitatea şi valorile lor", a adăugat Adrian Severin.

Europarlamentarul Adrian Severin a făcut o vizită de o zi în Bistriţa-Năsăud. El a participat la două festivaluri de folclor, unul la Posmuş şi altul la Josenii Bârgăului, de unde a plecat spre Suceava. Severin a fost însoţit de candidatul la PE Ioan Mircea Paşcu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin: Mulţi dintre parlamentarii europeni cred că România e o ţară deşertică, la marginea lumii.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Severin: Mulţi dintre parlamentarii europeni cred că România e o ţară deşertică, la marginea lumii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei