Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2009 - Anul XIV, nr. 115 (4101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSA a respins cererea asigurătorilor de amânare a aplicării constatării amiabile de accident

Miercuri, 20 Mai 2009 (17:03:07)
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a respins solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) privind amânarea datei de începere a aplicării procedurii de constatare amiabilă a accidentelor rutiere uşoare, care va intra în vigoare la 1 iulie.

"În fundamentarea deciziei, Consiliul CSA a apreciat că nu există nici un motiv obiectiv pentru amânare, având în vedere faptul că societăţile de asigurare care practică asigurări obligatorii RCA au semnat Protocolul de colaborare privind constatarea amiabilă de accident încă de la începutul lunii aprilie a acestui an. Totodată, societăţile de asigurare au avut la dispoziţie suficient timp să se pregătească pentru aplicarea constatării amiabile de accident, dat fiind faptul că CSA a publicat normele care reglementează această procedură încă din decembrie 2008", se arată într-un comunicat al comisiei.

Astfel, data de 1 iulie 2009, prevăzută în Ordinul CSA nr.21/2008 ca termen de la care formularul de constatare amiabilă de accident, va putea fi folosit, rămâne neschimbată.

Utilizarea formularului de constatare amiabilă a accidentelor rutiere uşoare nu este obligatorie pentru conducătorii auto implicaţi, fiind doar o alternativă la procedura actuală de constatare de către poliţie.

Odată cu introducerea constatului amiabil sunt simplificate procedurile de recuperare a prejudiciilor în cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale.

Astfel, în cazul accidentelor auto uşoare, asigurătorii pot fi informaţi pe baza unui formular tipizat, care se eliberează de către companie şi este denumit constatare amiabilă de accident, care nu mai presupune avizul Poliţiei Rutiere.

Acesta reprezintă suportul pe care conducătorii autovehiculelor accidentate consemnează circumstanţele producerii evenimentului, datele de identificare ale persoanelor şi vehiculelor implicate, precum şi cele ale asigurătorilor.

După consemnare, aceasta se transmite societăţii de asigurare, odată cu poliţa de asigurare de răspundere civilă auto (RCA).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSA a respins cererea asigurătorilor de amânare a aplicării constatării amiabile de accident.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CSA a respins cererea asigurătorilor de amânare a aplicării constatării amiabile de accident1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei