Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2009 - Anul XIV, nr. 115 (4101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Folosirea degetelor pentru aplicarea cremelor cosmetice creşte riscul de apariţie a infecţiilor

Folosirea degetelor pentru aplicarea cremelor cosmetice pe piele creşte riscul de apariţie a infecţiilor bacteriene, potrivit dermatologilor britanici, informează dailymail.co.uk.

De fiecare dată când o persoană îşi înmoaie degetele direct în cutia de cremă, bacteriile prezente în epidermă sunt transferate în recipientul produsului. Ţinând cont de faptul că majoritatea cosmeticelor conţin substanţe nutritive, microbii se dezvoltă foarte repede în aceste recipiente şi infectează întreaga cantitate de produs cosmetic, mai ales dacă acestea sunt păstrate într-un mediu cald şi umed, precum cel prezent într-o sală de baie.

Dermatologii britanici de la Cadogan Clinic din Londra recomandă folosirea spatulelor de aplicare care sunt oferite odată cu produsul cosmetic.

"Cei mai mulţi dintre noi suntem purtători de bacterii, precum stafilococul aureus, prezent în epidermă. În cele mai multe cazuri, el nu ne face nimic rău, dar dacă introduceţi degetele în cutia unei creme de faţă, aceasta se transformă într-o cultură extrem de favorabilă pentru dezvoltarea bacteriilor", a explicat Susan Mayou de la Cadogan Clinic.

În acest fel, oamenii îşi transferă la nivelul pielii foarte multe bacterii care pot să conducă la diverse infecţii. Experţii din domeniul dermatologiei recomandă renunţarea la cremele comercializate în recipiente tradiţionale în formă de borcănaşe cu capac, în favoarea acelor produse cosmetice au aplicator special.

O serie de producători din industria cosmetică au renunţat la ambalajele tradiţionale şi au decis să comercializeze doar produse ambalate în recipiente antiseptice cu aplicator. Ele sunt nu doar protejate împotriva contaminării cu bacterii, ci şi împotriva oxidării, contribuind astfel la o eficienţă mai mare a cremelor cosmetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folosirea degetelor pentru aplicarea cremelor cosmetice creşte riscul de apariţie a infecţiilor.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Folosirea degetelor pentru aplicarea cremelor cosmetice creşte riscul de apariţie a infecţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei