Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste o sută de sindicalişti ai "Cartel Alfa" participă, sâmbătă, la o euromanifestaţie la Praga

Vineri, 15 Mai 2009 (15:36:09)
Aproximativ 125 de sindicalişti afiliaţi la "Cartel Alfa" participă, sâmbătă, la Praga, alături de alţi 200.000 de sindicalişti europeni, la o euromanifestaţie în cadrul unei acţiuni europene organizate de Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES), îngrijoraţi de creşterea şomajului.

Sindicaliştii manifestează pentru a salva locurile de muncă şi pentru a le reaminti decidenţilor politici că trebuie luate, de urgenţă, toate măsurile pentru a menţine locurile de muncă ale lucrătorilor, informează "Cartel Alfa", într-un comunicat de presă, remis, vineri, MEDIAFAX.

"Dorim politici sociale şi de ocupare care să pună accentul pe securitate şi nu pe flexibilitate. Doar cu condiţia aceasta, Europa socială îşi va găsi dimensiunea", a declarat secretarul general al CES, John Monks, într-un comunicat transmis presei.

Sindicatele europene cer un nou Pact social ale cărui priorităţi să fie justiţia socială, solidaritatea şi locuri de muncă mai multe şi de calitate.

Pactul social trebuie să cuprindă un vast program de relansare care să ofere locuri de muncă de calitate, să protejeze munca în instituţiile cheie, să investească în noile tehnologii durabile şi să păstreze serviciile publice de bază, să ofere salarii şi pensii mai bune, pentru a proteja puterea de cumpărare şi a stimula consumul şi producţia, oprirea recentelor decizii ale Curţii Europene de Justiţie care favorizează libertatea de piaţă în raport cu contractele colective, pentru a confirma obiectivele sociale ale pieţelor interne şi a garanta egalitatea de tratament şi a salariilor pentru lucrătorii migranţi "detaşaţi".

De asemenea, sindicaliştii mai cer o reglementare eficientă a pieţelor financiare şi o distribuţie echitabilă a profitului, o Bancă Centrală Europeană interesată de creşterea economică şi de munca cu normă întreagă, nu doar de stabilitatea preţurilor, potrivit comunicatului "Cartel Alfa".

"Delegaţia Cartel Alfa, care va manifesta sâmbătă la Praga, alături de colegii europeni, doreşte să întărească mesajul acestora arătând că noi, lucrătorii, cerem solidar ca munca şi cetăţenii să fie realmente în fruntea priorităţilor politicilor europene (aşa cum ar trebui de altfel, să fie şi pentru Guvernul şi Parlamentul de la Bucureşti. Cerem si ca protecţia socială să fie sporită pentru a se evita excluderea socială", a declarat liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Euromanifestaţiile care susţin aceste revendicări au început pe 14 mai, la Madrid, continuând pe 15 mai, la Bruxelles şi pe 16 mai, la Praga şi Berlin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de sindicalişti ai \"Cartel Alfa\" participă, sâmbătă, la o euromanifestaţie la Praga.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de sindicalişti ai \"Cartel Alfa\" participă, sâmbătă, la o euromanifestaţie la Praga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei