Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Elevii sunt tot mai puţin atraşi de şcoală, şcolile trebuie să devină mai atractive

Vineri, 15 Mai 2009 (13:35:48)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Braşov, unde circa 200 de inspectori şcolari, mentori şi lideri ai sindicatelor participă la lansarea unui proiect, că elevii sunt tot mai puţin atraşi de şcoală şi că în aceste condiţii şcolile trebuie să devină "mai atractive".

Aproximativ 200 de inspectori şcolari generali, mentori, reprezentanţi ai sindicatelor şi ai Asociaţiei de Părinţi participă, vineri şi sâmbătă, în Poiana Braşov, la lansarea proiectului "Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat", conferinţa fiind organizată de Ministerul Educaţiei şi de Unitatea de Management a Proiectelor cu finaţare Externă (UMP), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care participă la lucrări, a arătat că aceasta este prima întâlnire cu inspectorii şcolari din ţară.

"Aceasta este prima întâlnire pe care o avem cu inspectorii şi avem mai multe motive de lucru. Primul este legat de finalizarea cu bine a anului şcolar. Apoi, vom implementa proiectul de formare continuă în cadrul inspectoratelor şcolare, caselor corpului didactic şi licee, pentru a creşte valoarea şi a moderniza şcoala românească. În final, vom discuta despre legile învăţământului, despre structura anului şcolar şi legile învăţământului preuniversitar", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a menţionat că inspectoratele trebuie să lanseze proiecte strategice în fiecare judeţ, pe fonduri structurale, iar liceele trebuie să depună proiecte pe granturi pentru a obţine bani şi din alte surse decât cele bugetare.

"Elevii sunt din ce în ce mai puţini atraşi de şcoală. Trebuie să facem şcolile mai atractive pentru ca ei să îşi dorească să vină la şcoală. Trebuie să convingem liceele să lanseze proiecte de tip granturi unde pot accesa până la 500.000 de euro. Aceasta este o altă viziune pentru a atrage şi alte surse în afară de cele bugetare", a mai spus ministrul.

Potrivit prof. dr. Tiberiu Velter, directorul UMP, proiectul "Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat", confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, a primit cinci milioane de euro nerambursabili, bani care vor fi foloşiţi pentru pregătirea a 29.000 de cadre didactice ce vor participa la cursuri de perfecţionare şi de mentorat. Un număr de 20.000 de cadre didactice sunt din mediul rural, iar restul, de 9.000, sunt din mediul urban dezavantajat, fiind implicate în proiect 2.720 de şcoli.

Proiectul "Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat" se desfăşoară în perioada 2008-2011 şi este o continuare a Proiectului pentru Învăţământul Rural (2003-2009) în cadrul căruia au fost mentorate aproximativ 70% din cadrele didactice din mediul rural. Formarea şi pregătirea cadrelor didactice va fi realizată de 50 de mentori din toată ţara, iar activităţile se desfăşoară la nivelul şolilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Elevii sunt tot mai puţin atraşi de şcoală, şcolile trebuie să devină mai atractive.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Elevii sunt tot mai puţin atraşi de şcoală, şcolile trebuie să devină mai atractive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei