Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stop gaze naturale

Rădăuţenii au rămas fără apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Populaţia municipiului Rădăuţi a rămas fără apă caldă în apartamente după ce, la mijlocul acestei săptămâni, s-a consumat o nouă filă din „războiul rece” dintre SC Servicii Comunale SA şi primăria locală. 

Ieri dimineaţă, Servicii Comunale a înaintat administraţiei rădăuţene o adresă, „în atenţia domnului primar Aurel Olărean”, dar şi „spre ştiinţă Consiliului Judeţean Suceava – dlui preşedinte Gheorghe Flutur”, prin care aduce la cunoştinţă că „începând cu data de 13 mai, orele 15.00. a fost sistată furnizarea cu gaze naturale către centrala termică de zonă, având drept consecinţă întreruperea furnizării apei calde către locuitorii din municipiul Rădăuţi”.

În petiţie se mai arată că în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Rădăuţi de la începutul acestei săptămâni, Servicii Comunale SA, firmă la care Consiliul Local este acţionar unic, a prezentat o informare privind „refuzul sistematic de achitare a datoriilor pe care le înregistrează primăria, în sumă de 4.066.491 lei (există facturi neachitate din anul 2007), cu toate că Primăria dispune de sumele necesare în contul de Trezorerie”. Semnatarul adresei, directorul general de la SC Servicii Comunale SA, Nistor Tătar, precizează că în luna mai nu s-a efectuat nici o plată pentru nici unul dintre serviciile prestate de către firma din municipiu.

 

Graficul de reeşalonare a datoriilor, nerespectat

Tătar mai arată că conturile unităţilor de învăţământ din Rădăuţi au fost blocate în baza titlurilor executorii pe care le deţine, urmând ca în cel mai scurt timp să întrerupă furnizarea serviciilor către aceste unităţi, în condiţiile în care  primăria are obligaţia de a asigura în bugetele instituţiilor din subordine sumele necesare pentru efectuarea plăţii sumelor stabilite prin titluri executorii. Directorul general Tătar a pus la dispoziţia mass-media o copie după un document emis de SC Nord GAZ SRL, prin care firma din municipiu, dar şi primăria erau anunţate de măsura furnizorului de gaz: „Prin prezenta vă informăm faptul că nu s-a semnat Convenţia de eşalonare la plată a restanţelor pentru consumul de gaze naturale, de către SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, aşa cum s-a stabilit la întâlnirea din 24 aprilie 2009. În această situaţie SC Nord Gaz SRL Rădăuţi este obligată să procedeze la sistarea furnizării gazelor naturale la Centrala Termică de Zonă, începând cu 13 mai 2009, orele 15.00”.

În finalul adresei, care poartă semnătura administratorului Alessandro Repele, se arată că „furnizarea gazelor naturale se va relua după achitarea tuturor restanţelor datorate şi plata daunelor interese conform reglementărilor în vigoare”.

Reamintim că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu anunţa, la 29 aprilie, că în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu primarul Aurel Olărean şi cu reprezentanţii SC Nord Gaz şi ai SC Servicii Comunale SA au fost stabilite o serie de măsuri prin care să se evite sistarea furnizării gazului metan.

„Din discuţiile avute am înţeles că şi primăria va achita aproximativ două miliarde de lei vechi către SC Servicii Comunale, reprezentând subvenţia de 10% la încălzire, urmând ca pe măsură ce vor veni banii de la Guvern, în contul ajutoarelor la încălzire, să fie virate şi sumele respective. Cu toate acestea, trebuie spus că şi SC Servicii Comunale trebuie să recupereze banii restanţi de la populaţie, având în vedere că şi aici vorbim de o sumă destul de importantă”, declara atunci Cadariu.

El a mai adăugat că în situaţia în care graficul de reeşalonare a datoriilor va fi respectat, nu s-ar mai pune problema întreruperii furnizării gazului metan în Rădăuţi, situaţie care nu s-a concretizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii au rămas fără apă caldă.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rădăuţenii au rămas fără apă caldă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afara din oras cu tatar ! trimis de
(15 mai 2009, 18:22:37
escrocul asta de tatar nistor trebuie spanzurat , a asuprit un oras intreg , s-a opus investitiilor , tine cu dintii de servicii comunale , i-as taia toate degetele la escrocul asta de tatar , isi bate joc de un oras intreg , trebuie spanzurat , a furat cat a putut in mandatul lui frunza , acum cu oli nu prea ii merge , lucrarile sunt mult umflate , devizele facute pe hartie doar , bai da chiar nimeni nu se poate lega de escrocul asta , trimiteti garda financiara pe capul lui , opc , auditul , sa iasa la suprafata toate magariile pe care le-a facut .Municipiul Radauti risca sa ram�na fara apa si canalizare modernizata daca nu adera la ACET SA Suceava .
2.   Un pitic trimis de
(15 mai 2009, 19:01:30
Domnule Tatar tot un pitic porno ai ramas. Ai grija cum treci strada , daca nu esti in masura sa o faci cere alutorul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei