Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Nica: Cât timp voi fi eu ministru nu vor mai fi radare amplasate de companii private

Vineri, 8 Mai 2009 (15:24:15)
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, vineri, la Galaţi, că atât timp cât el va fi în funcţie în localităţi nu vor mai exista radare fixe amplasate de către companii private, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, dacă ar putea exista din nou radare în localităţi, amplasate de companii private, ministrul a răspuns: "Cât voi fi eu ministru, nu. Ministerul de Interne are radare, care sunt la Poliţia Rutieră. Mai au nevoie de radare, le mai cumpărăm, dar în ţara asta trebuie să se ocupe de acest subiect doar Poliţia Rutieră. Şi banii daţi de cetăţeni pentru amenzi merg la bugetul de stat, aşa se întâmplă în toate ţările din lume".

Potrivit acestuia, funcţionarea radarelor nu era în conformitate cu o legislaţie care să permită acest lucru, totul fiind o "şmecherie" de care beneficiau doar câteva persoane, în detrimentul bugetului de stat.

"Funcţionarea lor nu era în conformitate cu o legislaţie care să permită acest lucru. Nu cred că trebuie să privatizăm şi activitatea de circulaţie şi să dăm voie fiecăruia să-şi pună câte un radar atunci când vrea el şi unde vrea. Este un atribut exclusiv al Poliţiei Rutiere şi ele (radarele -n.r.) vor funcţiona în România numai dacă acestă acţiune se desfăşoară de către Poliţia Rutieră, autorităţi ale statului care sunt responsabile, şi nu de tot felul de iniţiative private. Eu cred că şmecheria asta de a privatiza nişte radare pe ici, pe colo, ca unii să ia cotă parte din amenzi, nu are nicio treabă cu acţiunile de prevenire a celor care circulă ori cu viteză foarte mare, ori care încalcă reguli de circulaţie. Eu o plasez în zona şecheriilor", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Autorităţile au decis suspendarea radarelor fixe din ţară, începând cu 24 aprilie, ca urmare a sesizărilor făcute la Parchet de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) privind procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a afirmat, miercuri, că firmele care exploatează, în prezent, radarele fixe din judeţe vor fi înlocuite cu "firme de casă" ale PSD şi PDL.

Nicoară a declarat, într-o conferinţă de presă, că are semnale în acest sens, fiind de părere că tot scandalul legat de radarele fixe din judeţe are la bază "un abuz" prin care firme apropiate de cele două partide aflate la guvernare vor să preia această afacere.

"Cred că acum s-au făcut abuzuri la ordinul conducătorilor Ministerului Transporturilor şi al Internelor, pentru ca firmele care au radare fixe să fie scoase din activitate şi să ajungă să preia activitatea firmele de casă. Nu cred că vor trece două luni şi firmele de casă ale PDL şi PSD vor prelua această afacere. Ţin să trag un semnal de alarmă asupra acestor noi abuzuri pe care coaliţia la guvernare PSD-PDL le face", susţinea Marius Nicoară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Nica: Cât timp voi fi eu ministru nu vor mai fi radare amplasate de companii private.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Nica: Cât timp voi fi eu ministru nu vor mai fi radare amplasate de companii private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei