Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit

Vineri, 8 Mai 2009 (16:54:21)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Timişoara, la conferinţa judeţeană a Federaţiei Sindicale Spiru Haret, că inversarea numelor personajelor într-un fragment din "Triumful talentului" de la teza cu subiect unic ar fi putut să fi fost făcută în mod voit.

"S-ar putea ca cei care au întocmit subiectele să fi făcut inversarea intenţionat, pentru că într-un text la prima vedere poţi să alegi textul aşa cum l-a scris autorul sau poţi să îl modifici pentru ca elevul, la prima vedere, să îşi exprime opinia faţă de textul acela", a declarat, la discuţia cu sindicatele, Ecaterina Andronescu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ministrului, elevii nu vor fi afectaţi de greşeala strecurată în subiectul tezei.

"Principalul meu obiectiv este să nu fie afectaţi copiii. (...) Elevii şi părinţii lor să stea liniştiţi că nu vor fi sancţionaţi la notare", a spus Andronescu.

Ea a evitat să spună dacă responsabili pentru acest subiect sunt lucrători din cadrul Ministerului Educaţiei, afirmând doar că măsurile împotriva vinovaţilor vor fi luate după o analiză.

"În legătură cu cei care sunt responsabili din minister pentru ce s-a întâmplat, vă voi comunica ce am hotărât după analiză", a afirmat Andronescu.

În legătură cu posibilitatea de copiere în timpul tezelor unice, Andronescu a afirmat că, la un centru de evaluare, au fost descoperite mai multe lucrări care fuseseră completate chiar de către o profesoară.

"Ce ziceţi de următorul lucru: la un centru de evaluare, unul dintre profesorii care a corectat tezele a găsit peste 20 de lucrări care aveau câte o pagină completată cu acelaşi scris. După deschidere lucrărilor s-a constatat că toate acele lucrări proveneau din aceeaşi şcoală şi am rămas şocată când am aflat că adăugările au fost făcute de una dintre profesoarele şcolii. Când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru a spus «Am vrut să-i ajut pe copii»", a adăugat ministrul Educaţiei.

Andronescu i-a întrebat pe sindicalişti ce măsuri ar trebui luate împotriva acestei profesoare, aceştia răspunzând în cor că ar trebui concediată.

"Vă mulţumesc. Şi eu m-a gândit la acelaşi lucru”, le-a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a cerut opiniile sindicaliştilor despre teza cu subiect unic, aceştia cerând desfiinţarea ei.

Ministerul Educaţiei preciza că inversarea numelor personajelor într-un fragment din schiţa "Triumful talentului", folosit la teza cu subiect unic la Limba română pentru clasa a VIII-a, nu a afectat rezolvarea cerinţelor, iar elevii nu vor fi depunctaţi pentru opiniile exprimate în lucrare.

La primul subiect, elevii clasei a VIII-a au avut de rezolvat opt cerinţe dintr-un fragment al schiţei "Triumful talentului", de Ion Luca Caragiale.

Astfel, în varianta cu numărul 9 de la proba la Limba şi literatura română a apărut o inversare de nume, în două locuri, numele Niţă Ghiţescu fiind încurcat cu Ghiţă Niţescu, cei doi candidaţi din schiţă.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Adriana Pană, declara că schimbarea de nume de la teza la Limba română nu afectează examenul, respectiv corectarea şi baremul, adică nu poate influenţa nota. Pană mai declara că are convingerea că nemulţumirile legate de inversarea numelor personajelor într-un un subiect al tezei la Limba şi literatura română pentru clasa a VIII-a vor dispărea o dată cu afişarea rezultatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei