Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Satu Mare

În pauza dintre ore, l-a muşcat de urechea stângă şi i-a smuls o bucată din aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un elev de la Şcoala Generală din comuna suceveană Satu Mare a fost internat în spital cu o bucată din urechea stângă lipsă, în urma unei răfuieli cu un alt minor. Bătaia celor doi a avut loc la câţiva metri de poarta şcolii şi s-a petrecut ieri dimineaţă, într-una din pauze. La incident au asistat şi alţi elevi ai şcolii, dar aceştia nu au intervenit. Victima, un băiat în vârstă de 14 ani, Bogdan Donisan, ar putea rămâne mutilată pe viaţă dacă încercarea medicilor de a-i coase urechea la loc va eşua. Cazul a ajuns în atenţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean.


 

Victima: “Nu ştiu ce avea cu mine, tot zicea că mă dau şmecher”

Bogdan Donisan povesteşte că incidentul s-a petrecut în pauza de la 09.50 – 10.00, când a fost ademenit de agresor - un fost elev al aceleiaşi şcoli, Florin Ionuţ Colibaba, în vârstă de 17 ani - la aproximativ zece metri de poarta unităţii de învăţământ, unde, după câteva înjurături şi ameninţări, a fost prins de gât şi muşcat de ureche.

“I-a zis unui elev să mă cheme fiindcă vrea să discute ceva cu mine. De două săptămâni mă tot ameninţa şi spunea că vrea să mă bată, să mă omoare. Nu ştiu ce avea cu mine, tot zicea că mă dau şmecher. M-am dus să mă întâlnesc cu el şi mi-a smuls o bucată din ureche. Degeaba am încercat să mă apăr”, spune Bogdan Donisan, adăugând că între el şi agresor există o relaţie de rudenie îndepărtată.

Ieri, directoarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Satu Mare, Georgeta Antoche, a arătat că elevii care au asistat la incident au cules de pe jos bucata de ureche ruptă şi au împachetat-o într-un şerveţel, după care l-au alertat pe profesorul de serviciu.

 

A părăsit pentru câteva ore spitalul şi a susţinut teza unică la limba română

Potrivit cadrului didactic, tânărul a fost dus cu maşina şcolii acasă, pentru a-şi anunţa părinţii cu privire la cele întâmplate, iar apoi a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, de unde a fost transferat la Suceava. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, tânărul a fost diagnosticat cu plagă muşcată pavilion auricular stâng cu avulsie (smulgere) prin agresiune şi a rămas internat.

Doctorul Corneliu Dumitrescu, şeful secţiei ORL din cadrul acestei unităţi sanitare, a declarat ieri că acest caz reprezintă o premieră în cariera sa, până acum nemaiîntâlnind o situaţie în care o porţiune din ureche este desprinsă total şi îi este adusă pentru a fi cusută la loc.

“A ajuns la spital cu treimea superioară a urechii stângi smulse, la aproximativ două ore de la incident. I-am refăcut urechea, dar rămâne de văzut dacă se prinde. Totul depinde de organism şi de vascularizarea locală”, a explicat medicul. De menţionat că, ieri, Bogdan Donisan a primit acceptul medicilor de a părăsi pentru câteva ore spitalul pentru a putea susţine la şcoală teza unică la limba română.

 

Dosar penal pentru agresor

Potrivit directoarei şcolii, elevul bătut are rezultate bune la învăţătură, în timp ce agresorul a fost considerat, pe vremea când urma cursurile acestei unităţi de învăţământ, un copil problemă.

„Donisan este un copil normal, învaţă bine. Pe de altă parte, Colibaba ne-a creat probleme. A mai fugit de la ore, a mai fost implicat în scandaluri şi a avut nota scăzută la purtare. Niciodată, însă, nu a comis o faptă de o asemenea gravitate. Suntem marcaţi de cele întâmplate”, a subliniat Georgeta Antoche, adăugând că a adus cazul la cunoştinţa oamenilor legii şi a superiorilor săi de la Suceava.

Agresorul s-a ales cu dosar penal, poliţiştii din comună demarând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă. Dosarul va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, oamenii legii aşteptând ca victima să prezinte un certificat medico-legal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În pauza dintre ore, l-a muşcat de urechea stângă şi i-a smuls o bucată din aceasta .
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
În pauza dintre ore, l-a muşcat de urechea stângă şi i-a smuls o bucată din aceasta4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei