Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Finala perfectă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine e Manchester United? Un killer sentimental, capabil să-şi deplângă sincer victima. Barcelona? Fata babei cea cuminte şi harnică. Aste două echipe se vor întâlni în finala perfectă. Avantajată şi de un drum defrişat de sorţi, Manchester s-a întrebuinţat cât a trebuit, când a trebuit. În schimb, prin câte chinuri a trebuit să treacă Barcelona, câte emoţii, câtă baftă chioară! Să nu nimereşti un meci întreg ditamai poarta, iar la ultima fază să aşezi mingea aşa curat precum a făcut-o Iniesta! Doar Kapetanos, cu Urzicenii, a semnat un succes mai nemeritat decât acesta de miercuri seara. Pentru Iniesta, foarte probabil golul carierei. Pe acest băiat îl am de mult la inimă, de când îl întorcea ca pe şniţel pe Bărcăuan într-un meci cu Şahtior. Care Şahtior (dumneavoastră ştiţi deja dacă grupa Barcelonei din Ligă a dat încă o finalistă) a fost singura echipă care nu numai că a bătut echipa catalană – chestiune mai degrabă conjuncturală - dar a avut-o în mână, a controlat-o în meciul din Ucraina. Cam acelaşi lucru a reuşit şi Hiddink, un alt antrenor din categoria celor aplicaţi, cu antidot pentru orice. În finală va fi însă altceva, Ferguson e de altă factură. Nu anihiliează, preferă să preia şi să amplifice calităţile adversarilor. Vom avea, în sfârşit, ocazia de a-i vedea în duel direct pe Ronaldo şi pe Messi, adică pe actualul şi viitorul, vezi bine, Balon de Aur. Spune ceva şi faptul că ambele echipe au dominat fiecare campionatul intern şi, aproape sigur, îşi vor adjudeca titlul de campioane. Este într-adevăr finala ideală, între cele mai bune echipe de pe continent, cu cei mai seducători fotbalişti, iar pentru a o face posibilă au fost trecuţi la menţiune alţii la fel de silitori, doar mai tocilari. Dreptatea lor se subordonează binelui general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finala perfectă.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Finala perfectă3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei