Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

La „City Gallery”

Jurizarea lucrărilor Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Carp Fluerici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La „City Gallery”, perimetru expoziţional amenajat în incinta centrului comercial „Shopping City Suceava”, a avut loc miercuri, la ceas de seară, jurizarea lucrărilor celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Carp Fluerici”.

 

258 de participanţi, din zece judeţe

Concursul, organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, adresat deopotrivă elevilor din şcolile generale ale judeţului, precum şi celor din liceele de artă din întreaga ţară, a antrenat în acest an un număr de 258 de participanţi din zece judeţe.

Expoziţia, desfăşurată pe simezele „City Gallery”, a reunit tot atâtea lucrări (realizate în tehnici diverse), întrucât fiecare concurent a putut să participe cu câte o sigură lucrare.

Galeria, care dispune de un spaţiu de expunere de 230 mp (care la inaugurare a etalat 150 de lucrări aparţinând unui număr de 30 de artişti plastici profesionişti) a marcat acum un record atât la numărul de lucrări expuse, cât şi la cel al numărului de autori.

 

Aproape o treime din concurenţi au fost înscrişi pe listele de laureaţi

Juriul, alcătuit din profesorii şi artiştii plastici Iulian Asimionesei (preşedinte) şi Camelia Rusu-Sadovei, Puşa Pâslaru, Angela Pitariu-Bolnavu şi Lucia Puşcaşu (membri) a avut sarcina dificilă (pe lângă efectuarea panotării lucrărilor) de a desemna premianţii.

„Premii” simbolice, care au constat doar în diplome, dar care au fost acordate în exces pentru că aproape o treime din concurenţi (82 din 258) au fost înscrişi pe listele de laureaţi.

Din păcate, din numărul mare de concurenţi nu s-au aflat în galerie decât 10-12 copii, iar organizatorii nu au vernisat expoziţia şi nu au schiţat măcar o festivitate de premiere.

 

„Premiul presei” pentru Maria George din Bistriţa

Aşadar, pe categorii de vârstă, s-au acordat 13 premii I, 11 premii II, 13 premii III şi şapte menţiuni concurenţilor din grupa claselor V-VIII, patru premii I, şase premii II, şapte premii III şi cinci menţiuni, celor din clasele IX-X, şi şapte premii I, şase premii II, patru premii III şi şase menţiuni, concurenţilor din grupa claselor XI-XII.

Deoarece premianţii sunt atât de numeroşi, voi semnala doar un premiu special, „Premiul presei”, care, la sugestia subsemnatului, i-a revenit elevei Maria George, din clasa a X-a de la Liceul de Artă „Corneliu Baba” din Bistriţa (profesor îndrumător Adina Mocaniu), pentru o lucrare care, deşi nu se circumscrie întru-totul tematic (tema concursului a fost „Legendele neamului”) a fost apreciată atât pentru compoziţie, cât şi pentru siguranţa liniei care promite un viitor grafician.

Expoziţia poate fi vizionată pe parcursul a două săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurizarea lucrărilor Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Carp Fluerici” .
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Jurizarea lucrărilor Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Carp Fluerici”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei