Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 400 de kilograme de droguri, în valoare de 12 milioane de euro, confiscate în 2008-2009

Duminică, 26 Aprilie 2009 (17:38:35)
Poliţiştii de frontieră români au confiscat, în perioada 2008-2009, peste 400 de kilograme de droguri, aproximativ 98 la sută fiind heroină, a căror valoare depăşeşte 12 milioane de euro, fiind întocmite dosare penale pentru 135 de persoane.

În anul 2008, poliţiştii de frontieră au descoperit aproape 394 de kilograme droguri, din care 98 la sută a fost heroină (386,976 kilograme), restul fiind haşiş (peste şase kilograme), cocaină (0,134 kilograme) şi canabis (0,432 kilograme), informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, printr-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, faţă de anul 2007, când au fost depistate 122 de kilograme de droguri, anul trecut cantitatea de stupefiante reţinute de poliţiştii de frontieră români a crescut de 3,2 ori.

De asemenea, anul trecut au fost întocmite dosare penale pentru 99 de persoane, din Turcia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Iran, Ucraina, Siria, Albania, Belgia, Spania, Republica Moldova şi România.

De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 8,4 kilograme de droguri, din care aproape şase kilograme de heroină, 0,528 kilograme de canabis, 0,363 kilograme de cocaină, 1,336 kilograme de haşiş şi 0,218 kilograme alte stupefiante.

În această perioadă au fost depistate peste 36 de persoane implicate în trafic de droguri, majoritatea din Republica Moldova, România şi italia, acestea fiind cercetate pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor.

Valoarea de comercializare pe piaţa neagră de desfacere a drogurilor confiscate de poliţiştii de frontieră depăşeşte suma de 12 milioane de euro, a precizat sursa citată.

Metodele de transport ale drogurilor sunt extrem de diverse, în funcţie de cantităţile transportate, acestea fiind duse în bagaje personale, în corp, în mijloace de transport sau camuflate în diferite obiecte, cum ar fi umeraşe, dulciuri sau pânză impregnată cu stupefiante.

Prin schimbul de date şi informaţii de interes operativ, poliţiştii de frontieră au contribuit la capturarea de stupefiante atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate, precum şi la identificarea şi reţinerea mai multor cărăuşi de droguri români care acţionau pe teritoriile altor state.

Astfel, în anul 2008, poliţiştii de frontieră români au contribuit la capturarea a peste 660 de kilograme de droguri pe teritoriile altor state, între care Argentina, Turcia, Olanda, Belgia şi Peru.

În acest sens, Poliţia de Frontieră a colaborat permanent şi operativ cu ofiţerii de legătură străini acreditaţi la Bucureşti, precum şi cu agenţiile de aplicare a legii din SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Italia, Belgia, Turcia şi statele vecine României. Astfel, au fost anihilate reţele de trafic de droguri care acţionau pe teritoriul României şi au fost reţinuţi traficanţi internaţionali, inclusiv cărăuşi români, de către instituţiile similare din alte state.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de kilograme de droguri, în valoare de 12 milioane de euro, confiscate în 2008-2009.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 400 de kilograme de droguri, în valoare de 12 milioane de euro, confiscate în 2008-20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei