Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

PSD şi PD-L au anunţat ieri noii şefi de instituţii descentralizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Guvernul României a început, de ieri, schimbarea şefilor de instituţii deconcentrate aflate în subordinea mai multor ministere. Potrivit unei Ordonanţe de Guvern intrate în vigoare în cursul acestei săptămâni, majoritatea şefilor de instituţii deconcentrate primesc decizii de demitere, fiind anunţaţi că posturile pe care le ocupă în momentul de faţă vor fi desfiinţate.

Sub incidenţa prevederilor acestei ordonanţe intră instituţiile subordonate ministerelor Sănătăţii, Culturii şi Cultelor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Muncii şi Familiei, Finanţelor Publice, Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale, Mediului, Comunicaţiilor şi Secretariatului general al Guvernului.

Cu toate acestea, până în cursul zilei de ieri nu toţi directori de instituţii deconcentrate au primit preavizele de 30 de zile pentru părăsirea funcţiilor de conducere.

Printre cei care au primit deja vestea că posturile pe care le ocupă se desfiinţează sunt şefii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Petrică Ropotă, Direcţia Sanitar Veterinară, Petrea Dulgheru, Garda Financiară – Ionuş Vartic. Ropotă şi Dulgheru au anunţat că intenţionează să se înscrie la concurs pentru a rămâne la conducerea acestor instituţii.

Preavize trebuie să primească şi şefii unor instituţii precum Direcţia Silvică Suceava, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia de Muncă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţia pentru Sport, Direcţia pentru Tineret, Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Direcţia Agricolă, Garda Regională şi Judeţean de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Oficiul Judeţean de Poştă.

De precizat că toţi directorii care vor primi aceste preavize vor rămâne în funcţiile pe care le conduc până la numirea unei noi conduceri, prin concurs. Noua titulatură a şefilor de instituţii deconcentrate este de „director coordonator”.

Potrivit noilor prevederi legale, viitorii directori coordonatori trebuie desemnaţi în următoarele 30 de zile. Ei îşi vor exercita funcţiile în baza unui contract de management, care va fi încheiat pe o perioadă de maxim patru ani, cu ordonatorul principal de credite.

 

Au scăpat şefii de la Poliţie, Cadastru şi CAS

Sub incidenţa noii Ordonanţe a Guvernului nu intră unele instituţii precum cele din subordinea Ministerului Internelor, cum ar fi Poliţia, dar şi altele, precum Oficiul de Cadastru şi Casa de Asigurări de Sănătate. La Oficiul de Cadastru funcţia de conducere a fost obţinută, în urma unui concurs, de fostul deputat PD-L Romică Andreica. Acesta va fi numit în funcţie, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Fără griji stă şi preşedintele CAS Suceava, Cristina Iordăchel, care tot în urma unui concurs a preluat funcţia de conducere a acestei instituţii la începutul lunii aprilie.

Un caz mai aparte este cel al comisarului şef al Gărzii Judeţene de Mediu Suceava, Adriana Iordache. Potrivit noii Ordonanţe de Guvern, aceasta ar urma să primească decizie de demitere. Asta în condiţiile în care tot la începutul lunii aprilie a.c. Adriana Iordache a fost numită la conducerea Gărzii de Mediu Suceava, în locul lui Constantin Harasim, care şi-a dat demisia. Într-o situaţie asemănătoare este şi şeful de Direcţia Silvică Suceava, Sorin Ciobanu, care ar urma să primească preaviz, dar care a fost numit recent în funcţie.

 

Majoritatea şefilor de la instituţiile care au revenit PD-L vor rămâne în funcţii

Noua Ordonanţă de Guvern va da posibilitatea partidelor aflate la guvernare, PD-L şi PSD, să-şi promoveze persoanele pe care le susţin pentru preluarea funcţiilor de conducere de la nivelul instituţiilor deconcentrate care le-au revenit în urma negocierilor care au avut loc la începutul acestui an.

Astfel, pe lista celor care beneficiază de susţinerea PD-L se numără Petrică Ropotă – DGFP Suceava, Petru Carcalete – Inspectoratul Şcolar, Petrea Dulgheru – DSV, Vasile Râmbu – Spitalul Judeţean, Viorel Marinache – Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, Ion Ungureanu – SGA, Marian Ionescu – Poşta Suceava, Adrian Drăgan – Inspectoratul în Construcţii, Tiberiu Lupu – RAR, Costel Girigan – ITRSV.

Printre numele noi apărute pe lista persoanelor susţinute de PD-L se numără Constantin Proboteanu, pentru Agenţia de Protecţie a Mediului, şi Daniel Hrenciuc la Direcţia de Cultură, acesta din urmă urmând să părăsească postul de adjunct al Inspectoratului Şcolar.

 

Mîrza: „Se deblochează lucrurile”

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat ieri că noua Ordonanţă a Guvernului nu face altceva decât „să deblocheze lucrurile” în ceea ce priveşte schimbarea unor şefi de instituţii.

De altfel, social democraţii au fost şi cei care au reclamat recent greutatea cu care se face înlocuirea unor şefi de instituţii publice.

Mîrza a spus că persoanele care sunt susţinute pentru a prelua funcţii de conducere în instituţii deconcentrate sunt: Ovidiu Donţu – Oficiul Judeţean de Plăţi, Dragoş Ungureanu – Garda Financiară, Eugen Mogoş – Inspectoratul Teritorial de Muncă, Cristi Şologon – Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Gheorghe Iacob – ARR, Ionel Moraru – APIA, Ştefan Indianu – Direcţia Agricolă, Gheorghe Dascălu – Drumuri Naţionale Suceava, Carmen Agoutin – Arhivele Naţionale, Constantin Mărgineanu – Casa Corpului Didactic, Constantin Coman – Direcţia de Sport, Ovidiu Milici – Direcţia de Tineret, Ion Pavel Toma – Oficiul de Reproducţie.

De asemenea, Virginel Iordache va fi susţinut pentru a prelua postul de adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Printre cei care vor beneficia de susţinerea PSD Suceava se numără şi liderul conservatorilor suceveni, Costel Ignătescu, propus pentru şefia Societăţii de Îmbunătăţiri Funciare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PD-L au anunţat ieri noii şefi de instituţii descentralizate.
 Vizualizări articol: 4723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 19 voturi
PSD şi PD-L au anunţat ieri noii şefi de instituţii descentralizate2.1519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare prostie trimis de
(26 apr 2009, 07:57:27
asa nu va merge bine degraba in tarisoara asta.

totu politicwinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei