Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va deschide, la 1 septembrie, un Registru Naţional al Donatorilor Onorifici

Duminică, 26 Aprilie 2009 (19:07:05)
Guvernul va deschide, la 1 septembrie, un Registru Naţional al Donatorilor Onorifici, pentru ajutorarea persoanelor suferinde de lucemie, pe baza modelelor spaniol şi italian, au anunţat, duminică, la Pro TV, premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Cei doi oficiali au precizat că o comisie tehnică va prelua, până la 1 iulie, legislaţia, procedurile şi bazele de date spaniolă şi italiană - unele dintre cele mai performante în domeniu -, urmând ca Registrul să fie introdus începând cu 1 septembrie, prin hotărâre de guvern. În perioada imediat următoare vor fi deschise şi două noi clinici medicale pentru bolnavii de leucemie, la Bucureşti şi Iaşi.

Premierul a arătat, totodată, că este nevoie şi de o "revoluţie" a mentalităţii româneşti pentru ca persoanele compatibile să se înscrie în acest registru.

Emisiunea "Ştirile Pro TV" a demarat o amplă campanie socială în încercarea de a determina autorităţile să înfiinţeze Registrul Naţional al Donatorilor de Măduvă, un program medical care ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte pentru sutele de bolnavi de leucemie.

România este una dintre puţinele ţări din Europa care nu beneficiază de acest Registru, bolnavii de leucemie neavând posibilitatea să apeleze la Registrul Internaţional al Donatorilor Onorifici în cazul în care au nevoie de un transplant de măduvă, iar acest lucru le micşorează considerabil şansele la viaţă.

Astfel, pe www.stirileprotv.ro, peste 14.700 de români s-au oferit deja ca posibili donatori, fiind gata ca prin gestul lor să salveze viaţa unui bolnav de leucemie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va deschide, la 1 septembrie, un Registru Naţional al Donatorilor Onorifici .
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul va deschide, la 1 septembrie, un Registru Naţional al Donatorilor Onorifici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei