Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu îl invită pe Berceanu să numere directorii puşi de fiecare în fruntea deconcentratelor

Duminică, 26 Aprilie 2009 (17:37:50)
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, că Radu Berceanu nu este cel mai potrivit să vorbească de "fariseismul" liberalilor sau de consursurile de "împrejurări", invitându-l să numere alături de el directorii puşi de fiecare în fruntea serviciilor deconcentrate din 1990 până astăzi.

"Au avut loc concursuri de «împrejurări» multe. Îl întreb pe domnul Berceanu dacă vrea să numărăm într-o zi câţi directori a pus domnia sa din 1990 şi până azi prin concurs de împrejurări şi câţi am pus eu, Crin Antonescu? aşa într-o sâmbătă când e liber şi dânsul sau duminică, depinde cum e. Stăm şi numărăm", a comentat Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că "există un foarte mult fariseism în politica românească şi că există o profundă ticăloşie", menţionând că nu-i pare deloc că "domnul Radu Berceanu e cel nimerit să demaşte lucrul acesta".

Pe de altă parte, liderul liberalilor a ţinut să facă un istoric al politizării deconcentratelor, de la "pedeserizare" şi până la Legea funcţionarului public adoptată de Guvernul Tăriceanu 1, din care făceau parte şi democraţii, criticându-l pe Vasile Blaga că a promovat patru ani de zile acea lege, iar acum susţine repolitizarea administraţiei publice.

El a explicat că la începutul guvernării PNL-PDL, a fost adoptată Legea funcţionarului public, pe care "domnul Blaga şi-a asumat-o şi cu tot Guvernul Tăriceanu, cu mare tam-tam, domnul Blaga, patru ani de zile după aceea, ca pe o mare realizare şi ca pe o doborâre de steguleţ faptul că a depolitizat în România instituţia funcţionarului public".

Ministrul Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că liberalii sunt campioni la "fariseism şi minciună", întrucât susţin că prin apariţia Ordonanţei 37 se politizează instituţiile prin schimbarea unor directori, care, de fapt, şi-au ocupat funcţiile prin concurs de "împrejurări".

"L-am auzit pe domnul Orban spunând «este un genocid» nu ştiu de care fel, oamenii ăştia (directorii şi directorii adjuncţi ai serviciilor deconcentrate – n. r.) au dat nişte concursuri. Eu pot să vă spun, că ştiţi foarte bine dumneavoastră, că acele concursuri, unde au fost, au fost nişte concursuri de împrejurări şi că cei pe care liberalii i-au dat afară ca să-i pună pe cei care au câştigat, de la PNL, concursurile de împrejurări, dăduseră şi ei nişte concursuri. Mai înainte de alte împrejurări", a declarat Berceanu.

El apreciază că apariţia Ordonanţei 37/2009, privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii administraţiei publice, aduce transparenţa în schimbarea conducerilor serviciilor deconcentrate.

"Eu cred că e mult mai normal sau mai transparent şi mai cinstit să lăsăm ipocrizia deoparte şi să spunem neted că nu cred că din 1990 şi până acum a fost vreo guvernare care a guvernat cu oameni de la ăilalţi. Unii i-au schimbat într-un fel, alţii în alt fel, mai repede, mai încet, mai direct, mai indirect, cu diverse tipuri de concursuri, dar toată lumea i-a schimbat", a explicat preşedintele PDL Dolj.

Berceanu susţine că liberalii sunt “campioni” la schimbat directorii din fruntea instituţiilor publice.

"Liberalii au fost mari campioni în domeniul ăsta şi acum mi se pare că sunt mari campioni la fariseism şi la minciună ieşind cu o revoltă care clocoteşte şi spunând «dom\'ne, se politizează aceste funcţii». Păi vreţi să luăm persoană cu persoană să vedem dacă e vreuna pusă de PNL care n-a fost politică? Au pus vreunul mai specialist cât de cât? Noi măcar am încercat să punem şi oameni care să mai fie şi specialişti", a mai spus Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu îl invită pe Berceanu să numere directorii puşi de fiecare în fruntea deconcentratelor.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu îl invită pe Berceanu să numere directorii puşi de fiecare în fruntea deconcentratelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei