Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2009 - Anul XIV, nr. 94 (4080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe bandă rulantă

Radarele fixe, record de amenzi în săptămâna din perioada Paştelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele opt radare fixe din judeţul Suceava au înregistrat, în perioada sărbătorilor Pascale, în intervalul 15-21 aprilie, un număr record de amenzi- peste 8.000 de depăşiri ale limitelor legale de viteză.

Media zilnică a fost de 1.150 de sancţiuni contravenţionale pe zi, cifră care nu a fost atinsă nici în primele zile de la darea în folosinţă a acestor aparate de măsurare a vitezei.  

Principala explicaţie a acestei situaţii ar fi că în această perioadă judeţul a fost tranzitat de mulţi şoferi veniţi în zonă ca turişti.

Alte date statistice mai arată că de la inaugurare, 18 februarie, şi până pe 13 mai, cele opt radare fixe, dispuse patru în Dumbrăveni, două în Drăguşeni şi două în Roşiori, au înregistrat 50.710 depăşiri ale limitelor de viteză, în unele situaţii şoferii fiind surprinşi în câteva minute de două sau chiar trei radare.

În ultima lună, exceptând perioada din preajma Paştelui, media sancţiunilor înregistrate zilnic a fost de 7-800, în uşoară scădere faţă de perioadă anterioară.

Sistemul electronic care emite sancţiunile, aparţinând SC Codec SRL Cluj Napoca, firma care a adus aceste aparate de măsurare a vitezei la Suceava, procesează mai întâi o înştiinţare cu privire la depăşirea vitezei legale, care ajunge acasă la proprietarul maşinii. Acesta are obligaţia ca în termen de cinci zile să trimită un răspuns poliţiei rutiere, în care să precizeze cine se afla la volan. Abia după ce acest aspect se lămureşte, cei care se aflau la volan primesc acasă procesul verbal de contravenţie, putând achita amenda la orice oficiu poştal din ţară.

Conform protocoalelor încheiate la semnarea contractelor, banii din amenzi ajung în proporţie de 65% la firma clujeană, în timp ce restul sumelor revin primăriilor pe raza cărora sunt amplasate radarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele fixe, record de amenzi în săptămâna din perioada Paştelui .
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radarele fixe, record de amenzi în săptămâna din perioada Paştelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(25 apr 2009, 12:53:39
da, se pare ca e ok treaba cu camerele,sunt bine-venite dar este o mica-mare problema. SEMNALIZAREA LOR intr-un mod adecvat si delimitarea zonei in care aceasta camera isi face "datoria",adica dispunerea de marcaje pe asfalt pentru a sti exact de unde pana unde suntem pasibili de a fi fotografiati.asa cum un politist are anumite sarcini si obligatii asa trebuie facut si cu aceste camere.pare o vanatoare neanuntata si e frustrant ca daca te stii ca esti un sofer ok sa te trezesti cu poze pentru incalcarea legii pentru 5-10 km. repet,sunt foarte bune aceste camere, in timp se va vedea si efectul,linistirea vitezomanilor,dar trebuie rezolvata si problema semnalizarii lor.
1.1  RE: ... trimis de
(25 apr 2009, 13:46:02
pai daca-s semnalizate, "ciuciu" amenzi. tu crezi ca acele camere sunt postate pt a preveni ? eu nu cred. daca ar fi asa, vorba ta, ar fi semnalizate.
1.2  RE: ... trimis de
(25 apr 2009, 14:12:45
Zaraza , m-a bucur ca nu mi-am batut gura degeaba , ai preulat idea mea semnalizarea radarelor fixe , in Ardeal peste tot unde sunt montate camere , exista indicatoare (cu masina si camera) . A mai ramas sa vedem ca primariile vor investi acesti bani in semnalizare rutiera (marcaje , semnalizare , indicatoare)
1.3  RE: ... trimis de
(25 apr 2009, 14:22:05
sa speram, nu a zis nimeni ca nu sunt bune aceste camere,dar trebuie facut in asa fel incat sa ii prindem pe cei care cu adevarat nu sunt atenti. daca ai semnalizat printr-un panou si stradal cu marcaj si tot sunt soferi care iau amenzi atunci ala e prost si tre sa stea pe tusa,se cere singur pieton.au timp sa invete,sa corecteze,dar macar sa o faca.nu ne ramane decat sa asteptam.ar mai fi interesant daca s-ar putea ataca in istanta treaba asta cu semnalizarea camerelor,promit ca am sa ma interesez.
2.   Sa fie puse peste tot LIMITATOARELE DE VITEZA! trimis de
(25 apr 2009, 14:36:54


Iar a aparut subiectul asta, care care ne ridica singele la cap!?

Am observat de grija obsedanta pe care o aveti (chipurile) de a ne pastra viata! Daca ar fi peste tot marcate soselele ca in strainatate nu s-ar pune problema si am avea noi grija! Am mai spus in alte ocazii ca aceste radare fixe trebuie sa fie anuntate ca sa se stie, pentru a preveni pe soferi din timp pe portiunile de drum periculoase, pentru a conduce preventiv.

Nu cred ca este firesc sa fie ascunse si nici faptul ca dupa radarele fixe, imediat cum apare o portiune mai buna de drum ...hop si politia prin boscheti dupa cistig!.

Sa fie puse peste tot LIMITATOARELE DE VITEZA... si cine nu le va respecta, pe drept, merita sa fie pedepsit! Asa s-ar rezolva problema care a capatat caracter national.

Este o mare smecherie, o sursa de imbogatire a unora fara munca, o desconsideratie a celor care muncesc cinstit ... furati cu acte in regula!
2.1  RE: Sa fie puse peste tot LIMITATOARELE DE VITEZA! trimis de
(25 apr 2009, 15:34:20
de ce consideri o mare hotie incalcarea unei legi ? tu ce zici acum e ca sa raspunzi la comentarii,nu faci nimic altceva. ca sa-ti dau un raspuns ironic,vad ca o tot tragi cu semnalizarea prin panouri,tin sa-ti aduc aminte ca sunt mii de alte semne de circulatie care nici nu sunt bagate in seama,aici e diferit pt ca ti se dovedeste si iti vine sa platesti. si inca ceva,daca ai avea marcate sosele peste tot,vezi chipurile ca afara, tot se gasesc vitezomani prietene. problema soferilor romani e din fasa,din momentul in care fac scoala de soferi,nu-i invata nemeni sa respecte semnele,doar sa conduca ca na pentru asta au platit,dar daca si-ar bate si putin gura cu incepatorii sa-i invete pe traseu de semne ar fi un inceput.in rest sunt de acord cu tine.PEACE
3.   ... trimis de
(26 apr 2009, 22:38:09
Am inteles ca politia rutiera nu are treaba cu respectivele camere. Cel putin asa sustin acestia. Ele apartin de primarii, si de firma care le administreaza. Cam ciudata situatie, nu credeti ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei