Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Predoiu a susţinut primul că urgentarea adoptării codurilor este condiţia CE

Miercuri, 15 Aprilie 2009 (18:23:53)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost primul care a susţinut că adoptarea rapidă a celor patru coduri juridice este o condiţie impusă României de către Comisia Europeană.

Geoană a spus că Predoiu a susţinut primul că adoptarea urgentă a codurilor ar fi o condiţie impusă de Comisia Europeană, după care CE a luat notă de dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a urgenta adoptarea codurilor şi a inclus-o în baza de discuţii cu România.

El a spus că, ulterior, preşedintele Traian Băsescu, "deşi bine intenţionat", a insistat, primul, pentru data de 15 mai ca termen la care Parlamentul să adopte cele patru coduri, în caz contrar Guvernul urmând să îşi asume răspunderea.

Anterior, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarase, miercuri, la o dezbatere pe tema proiectelor celor patru coduri juridice, că liderii Comisiei Europene i-au transmis că preferă calitatea codurilor, nu viteza adoptării lor de către Parlament.

Geoană a spus că a vorbit cu comisarul european Jacques Barreau, care a infirmat tezele vehiculate la Bucureşti, potrivit cărora adoptarea celor patru coduri juridice în Parlament, până la 15 mai, ar fi o condiţie impusă României de către Comisia Europeană.

"Am conversat cu comisarul Jacques Barreau, care mi-a spus că între viteză şi calitate, Comisia Europeană alege calitatea celor patru coduri juridice. De asemenea, din discuţiile cu partea americană a rezultat că nu există nicio presiune legată de viteza de adoptare a codurilor în Parlament", a afirmat preşedintele Senatului.

Preşedintele Băsescu declara, la sfârşitul lunii februarie, despre adoptarea Codurilor juridice în Guvern, că s-a stabilit ca până în 15 mai aceste coduri să fie discutate în comisia specială parlamentară, iar după acest termen, până la care Guvernul va nota observaţiile acesteia, legile să fie adoptate prin asumarea răspunderii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Predoiu a susţinut primul că urgentarea adoptării codurilor este condiţia CE.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Predoiu a susţinut primul că urgentarea adoptării codurilor este condiţia CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei