Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

160 de meşteri populari participă la Târgul de Paşte din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproximativ 160 de meşteri populari, dintre care aproape jumătate copii, au participat, ieri, la cea de-a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Gura Humorului, eveniment care are loc în incinta Muzeului Obiceiurilor Populare din acest oraş. Înainte de deschiderea oficială a târgului, participanţii la acest eveniment, printre care s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi administratorul public al judeţului, Petru Luhan, au asistat la un scurt recital de cântece religioase.

De remarcat faptul că anul acesta, pe lângă târgul meşterilor populari destinat „seniorilor”, a fost organizată şi prima ediţie a Târgului de Paşte pentru copii, la care au participat reprezentanţi ai şcolilor populare din aproape tot judeţul.

După deschiderea oficială a târgului, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat standurile de prezentare a meşteşugarilor, a mângâiat o pereche de iepuraşi aflaţi în coşuleţul unui copil de cinci ani şi a legănat un bebeluş de şapte săptămâni aşezat într-o covată. De asemenea, primarul din Gura Humorului, alături de directorul muzeului, Vera Romaniuc, conform obiceiului din fiecare an, au achiziţionat câte două ouă încondeiate de la fiecare participant.

 

Trofeul Târgului a fost câştigat de Elena Ursachi din Slătioara

Ca în fiecare an, un juriu de specialişti a ales, la finalul Târgului Meşteşugarilor, cel mai frumos ou încondeiat. Potrivit primarului Marius Ursaciuc, modelul de pe oul respectiv va fi refăcut pe un ou de dimensiuni mari care va fi amplasat în centrul oraşului Gura Humorului.

Anul acesta, trofeul Târgului Meşterilor Populari din Gura Humorului i-a fost acordat meşterului popular Elena Ursachi, din Slătioara. De remarcat faptul că acesta a venit la târg împreună cu cel de-al patrulea copil al său, o fetiţă de doar şapte săptămâni, care a stat alături de mama sa într-o covată din lemn.

Juriul a mai decis acordarea a cinci premii pentru revigorarea tradiţiei, care au revenit meşterilor populari Maria şi Ion Gorban, din Măgura, Ulma, Valeria Popescu – din Brodina, Simona Popescu din Falcău, Brodina şi Elena Torac din Brodina.

 

Taxiuri Hipo Romantic de la Voroneţ la Mănăstirea Humorului

Începând de ieri, humorenii, dar şi turiştii care vizitează această zonă au posibilitatea de a se plimba cu două trăsuri trase de cai. Acestea au primit autorizaţie de taxi, iar cei interesaţi pot face călătorii, contra cost, pe traseul Voroneţ – Mănăstirea Humorului. Plimbările cu trăsurile fac parte din cadrul unui proiect numit „Taxi Hipo Romantic”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, numărul trăsurilor ar putea fi suplimentat dacă numărul celor care vor să se plimbe cu un „taxi hipo romantic” va fi mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 160 de meşteri populari participă la Târgul de Paşte din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
160 de meşteri populari participă la Târgul de Paşte din Gura Humorului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 apr 2009, 11:20:18
e incredibil ce a putut sa faca individul asta de cand este la conducere,citeam presa centrala si multi oameni il apreciaza pe acest om,doar pentru simplul fapt ca vrea sa tina aprinsa lumina traditiilor din Bucovina.FELICITARI !!! e un inceput frumos care obliga la continuitate.FELICITARI tuturor oamenilor implicati in acest proiect
2.   Zarazooo trimis de
(15 apr 2009, 12:17:33
S-a plans Flutur ca ai buzele reci si ca a racit la fund
2.1  RE: Zarazooo trimis de
(15 apr 2009, 13:23:26
numai cei puternici cunosc ZARAZAlaughing
2.2  RE: Zarazooo trimis de
(15 apr 2009, 13:41:02
Ma distrez cand vad cate un frustrat care este Gica contra(se accepta cacofonia):))))))) pentru orice.Mai sunt si needucati acesti frustrati.

Asa este ZARAZA,cu adevarat domnul Flutur tine aprinsa flacara traditiilor in Bucovina!Toata stima!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei