Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluarea anuală

Doar şapte ofiţeri de „excepţional” în IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dintre sutele de ofiţeri încadraţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, doar şapte dintre ei au obţinut, anul trecut, la testările de educaţie fizică şi autoapărare, calificatul de „excepţional”.

Situaţia este asemănătoare şi la categoria subofiţerilor, a agenţilor de poliţie, mai puţin de 5% dintre ei obţinând, în 2008, cel mai mare dintre calificative.

Explicaţia, susţin poliţiştii, ar fi că baremele care trebuie scoase pentru un calificativ de „excepţional” sunt foarte ridicate, fiind specifice sportivilor de performanţă.

De altfel, mare parte din calificativele de „excepţional” au fost obţinute de poliţişti din cadrul Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă (DPIR).

Am încercat să obţinem baremele de la IPJ Suceava, pentru a vedea ce anume înţeleg şefii de la Bucureşti, cei care le-au stabilit, prin „poliţist excepţional”, însă răspunsul primit de la Biroul de Presă al poliţiei sucevene a fost negativ, explicându-ne că documentul respectiv a fost clasificat ca secret de serviciu.

De cealaltă parte, statisticile testelor anuale date de cadrele IPJ Suceava arată că nici un poliţist nu a obţinut calificativul „necorespunzător”.

Trebuie precizat faptul că, mulţi ani la rând, toate cadrele poliţiei primeau numai calificative de „excepţional” şi „foarte bine”, rare fiind cazurile de agenţi notaţi cu „bine” sau „satisfăcător”.

Odată cu venirea la comanda IPJ Suceava a comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ (n.r.-aprilie 2005), lucrurile s-au schimbat, fiind scoase de la naftalină şi calificativele de „necorespunzător”.

 

Nici un poliţist „necorespunzător” în 2008

La sfârşitul lui 2006, de exemplu, din cei aproape 1200 de poliţişti din judeţ, câteva zeci au fost lăsaţi „corigenţi” la testele anuale de educaţie fizică şi de tragere cu armamentul din dotare.

La sfârşitul lui 2008, însă, potrivit datelor comunicate de Biroul de Presă al IPJ Suceava, nu era un singur poliţist „necorespunzător” în judeţ, cel puţin la capitolul tragere cu arma, educaţie fizică şi autoapărare, acest lucru fiind explicat de comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ prin aceea că media de vârstă a cadrelor IPJ Suceava a ajuns la 32 de ani.

„Sunt mulţi poliţişti tineri acum şi au înţeles că aceste testări sunt pe bune şi trebuie să se pregătească”, a precizat şeful poliţiştilor suceveni.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de Presă al IPJ Suceava, la testele de tragere cu armamentul din dotare, calificativele sunt de „corespunzător”, respectiv „necorespunzător”.

Din cei 245 de ofiţeri, verificaţi în poligon, nici unul dintre ei nu a obţinut calificativul „necorespunzător”.

Situaţie identică şi în cazul celor 910 subofiţeri testaţi, care au primit calificativul „corespunzător”. Au lipsit motivat de la trageri 6 ofiţeri şi 27 de agenţi, aceştia fiind scutiţi medical.

La testele de educaţie fizică, calificativele sunt: „excepţional”, „foarte bine”, „bine”, „corespunzător”, „necorespunzător”.

Din cei 230 de ofiţeri puşi la flotări, genoflexiuni, probe de rezistenţă, viteză şi exerciţii de autoapărare, şapte dintre ei au primit calificativul „excepţional”, 68 –„foarte bine”, 152 –„bine” şi 3 –„corespunzător”.

La subofiţeri, 881 dintre ei au dat testele, 38 luând „excepţional”, 245 „foarte bine”, 571 „bine” şi „corespunzător” 27.

Şi la probele de sport, 21 de ofiţeri şi 56 de agenţi au venit cu scutiri medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar şapte ofiţeri de „excepţional” în IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 5804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Doar şapte ofiţeri de „excepţional” în IPJ Suceava1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce parcheza ,,ITALIENII'' pe cite 2 locuri? trimis de
(15 apr 2009, 15:47:00
Numai ce-o venit ,,ITALIENII'' si gata, cu ordinea, prin parcari!

Oare de ce simt ei, ,,italienii'', nevioa sa-si parcheze masinile, cele mari si negre, pe cite doua locuri odata!? Care o fi logica!?....
2.   Ura trimis de
(15 apr 2009, 20:04:36
Cascavalul cu sifon si cafeaua cu ciuperca gauderma face sa devii cel mai tare
3.   Re trimis de
(15 apr 2009, 20:23:05
Aha , cascavalul sa aiba miros de "sifon",sa poarte marca Zada iar cafeaua cu ciuperca gauderma sa fie din australia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei