Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

Al cincilea premiu internaţional, pentru artista Lucia Condrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Salonul Internaţional cu Ouă Decorate de la Tours, Franţa, artista Lucia Condrea, din Moldoviţa, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, a obţinut, în Centre Congres Vinci, al cincilea premiu internaţional, Premiul ,,Lions Club” şi un trofeu. La acest salon internaţional au fost prezenţi 58 de expozanţi din mai multe ţări şi continente. Juriul a fost format din 18 personalităţi din Franţa: oameni de artă, pictori consacraţi, gravori, profesori de artă.

„Este al cincilea premiu internaţional care mi-a fost decernat. Premiul de la Tours a fost aşteptat opt ani. Astfel, României i-a revenit trofeul, iar Elveţiei - Cupa Oraşului Tours”, ne-a spus Lucia Condrea.

În acest an, artista a fost dublu laureată, deoarece la Salonul Internaţional de Ouă Decorate din Compiegne - Franţa i-a fost decernat premiul ,,Prix coup de Coeur”, înmânat de primarul oraşului Compiegne. La acest salon internaţional s-au acordat doar trei premii, celelalte premii revenind Olandei şi Franţei. Saloanele Internaţionale din Tours şi Compiegne sunt singurele din Europa în care se decernează premii.

 

Muzeu cu aproape 1.600 de ouă decorate

Anul acesta a fost unul bogat pentru artista Lucia Condrea, care, în luna ianuarie, la Vatra Dornei, a primit Premiul I al Concursului Naţional ,,Margareta de Aur”, al ANTREC România, la secţia ,,tradiţii”, pentru realizarea Muzeului cu Ouă Decorate de la Moldoviţa. Premiul i-a fost înmânat de Cristina Partal, preşedinta ANTREC România.

În muzeul Luciei Condrea se află expuse aproximativ 1.600 de ouă încondeiate şi decorate, unele adevărate bijuterii, recunoscute ca opere de artă, altele valoroase prin vechimea lor, fiind adunate de la bătrânii comunei Moldoviţa.

„Muzeul cu Ouă Decorate de la Moldoviţa este vizitat şi apreciat de turişti din toată lumea. Personalităţi marcante, oameni politici, personalităţi ale artei, ambasadori, consuli au vizitat muzeul nostru. În toamna anului 2008 am avut onoarea de a fi vizitaţi de Preşedintele României. Traian Băsescu, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, iar recent, în cadrul proiectului „Paştele în Bucovina”, am avut onoarea de a fi vizitaţi de Ministrul Turismului, Elena Udrea. Ea a evidenţiat importanţa acestui muzeu prin atragerea turiştilor în Bucovina, pentru turismul cultural şi religios. Specialiştii în domeniu ne-au spus că muzeul este de o valoare inestimabilă pentru România, prin valoarea artistică a exponatelor”, ne-a mai povestit Lucia Condrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al cincilea premiu internaţional, pentru artista Lucia Condrea.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 84 voturi
Al cincilea premiu internaţional, pentru artista Lucia Condrea5.0584

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei