Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comparaţie

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, în topul universităţilor integre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În condiţiile în care scandalul diplomelor falsificate e în plină desfăşurare, Topul Integrităţii Universităţilor Româneşti, realizat în urma unui amplu studiu de către Coaliţia pentru Universităţi Curate, a pus pe jar conducerea multor asemenea unităţi de învăţământ.

Pentru Universitatea Suceava, realizarea acestui top reprezintă o recunoaştere oficială a calităţii managementului şi a transparenţei administrative, în condiţiile în care se numără printre primele zece universităţi din ţară, ca integritate.

În fruntea ierarhiei ce ţine cont de transparenţa administrativă, corectitudinea academică, calitatea conducerii şi managementul financiar se află două universităţi de medicină: cea din Târgu Mureş şi cea din Cluj-Napoca, precum şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, singurele care au obţinut patru stele.

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, care a obţinut trei puncte, se află la egalitate cu încă şase universităţi de renume din ţară, precum Politehnica Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Maritimă din Constanţa şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

 

Nici o universitate de cinci stele

Clasamentul, realizat în premieră pentru România, a fost întocmit pe baza analizei modului în care îşi desfăşoară activitatea rectoratele şi senatele universitare, rezultat ce a avut o pondere de 70%, şi a evaluării a câte unei facultăţi din cadrul universităţilor, informaţii ce au avut o „greutate” de 30% în punctajul total obţinut.

La finalul evaluării, ce a durat un an, evaluatorii au stabilit că în România nu există nici o universitate de cinci stele. Cât priveşte rezultatele generale, concluziile stipulează că numai 38% dintre universităţile de stat sunt transparente administrativ, că, deşi se află sub acoperire legală, majoritatea posturilor sunt „dedicate” unor persoane dinainte stabilite, precum şi faptul că în 17% dintre cazuri au existat rapoarte negative ale Curţii de Conturi şi Gărzii Financiare, în ultimii patru ani.

Coaliţia pentru Universităţi Curate, care a realizat acest top, reuneşte mai multe asociaţii nonguvernamentale, reprezentanţi ai studenţilor, sindicatelor şi societăţii civile, precum Societatea Academică Română, Alianţa Naţională a Organizaţilor Studenţeşti din România, Asociaţia AdAstra, FAR, EduCer, Centrul Euroregional pentru Democraţie, Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul Noua Europă, Federaţia „Alma Mater”, Grupul pentru Dialog Social, Grupul pentru Reformă Universitară, Societatea Română de Ştiinţe Politice şi Solidaritatea Universitară.

 

Topul integrităţii universităţilor româneşti

01. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş 4 stele
02. UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca 4 stele
03. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi 4 stele
04. Academia de Studii Economice din Bucureşti 3 stele
05. Universitatea Maritimă din Constanţa 3 stele
06. Universitatea „Politehnica” din Bucureşti 3 stele
07. Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti 3 stele
08. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava 3 stele
09. Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti 3 stele
10. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi 3 stele
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, în topul universităţilor integre.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, în topul universităţilor integre3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(15 apr 2009, 20:32:30
Ura fratilor ! cea mai tare facultate . De ce nu spuneti dlor decani cum vindeti pe sute de euro dosarele celor care au obtinut deja o nota de admitere a la examenul de licenta , vanzare catre boboci . De ce nu verifica DNA-ul acest lucru ? de ce nu verificati toate temele din dosarele de examinare , dosare ce contin teme scoase de pe internet , de pe didactic.ro , unde bobocii sterg numele celui ce a facut tema si isi trec numele lor , drept pentru care primesc nota de admitere , de ce dlor ? ............si cand ma gandesc pe mana cui ne dam copii la scoala , viitori profesori facuti la apelul bocancilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei