Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Prefecţilor sesizează CE privind modul de aplicare a principiului mobilităţii

Miercuri, 15 Aprilie 2009 (16:50:48)
Reprezentanţii Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor vor sesiza comisiile de abuzuri ale Parlamentului şi ale Comisiei Europene pentru modul de aplicare a principiului mobilităţii în cazul prefecţilor şi subprefecţilor numiţi înaintea alegerilor din 2008 şi deveniţi inspectori guvernamentali.

Fostul preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România şi fost prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că în cadrul întâlnirii Asociaţiei, desfăşurate între 10 şi 12 aprilie, la Tuşnad, a fost analizat modul în care a fost aplicat principiul mobilităţii în funcţia publică pentru prefecţi şi subprefecţi.

"Membri Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România consideră că acest principiu al mobilităţii în funcţia publică nu a fost aplicat de Guvern pentru a eficientiza activitatea acestora, întrucât motivul eficientizării nu a fost precizat în hotărârile de guvern şi nici în deciziile primului-ministru. Atunci când au aplicat mobilitatea în funcţia publică, decidenţii politici nu au avut în vedere criterii obiective şi nu au ţinut cont de pregătirea şi expertiza profesională a foştilor prefecţi şi subprefecţi. Inspectorii guvernamentali consideră că nu există nici un fel de argumente pentru detaşarea lor la peste 500 de kilometri de domiciliul de rezidenţă al acestora", a declarat Dănuţ Culeţu.

El a spus că, în aceste condiţii, Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România va sesiza Comisiile de abuzuri din Senat şi Camera Deputaţilor pentru ca Guvernul să aplice principiul mobilităţii în funcţia publică ţinându-se cont de prevederile legale, de criterii obiective, precum şi de pregătirea şi experienţa profesională a inspectorilor guvernamentali. De asemenea, rezoluţia votată în cadrul întâlnirii de la Tuşnad va fi trimisă şi către Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei.

Dănuţ Culeţu a fost ales preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România în 11 septembrie 2008. El a ocupat această funcţie până la sfârşitul săptămânii trecute, când a fost ales şi noul preşedinte al Asociaţiei, acesta fiind Constantin Strujan, prefectul judeţului Harghita.

La întâlnirea de la Tuşnad, Dănuţ Culeţu şi-a anunţat colegii că doreşte să plece din rândul inspectorilor guvernamentali, iar în 14 aprilie şi-a înaintat demisia din această funcţie.

Dănuţ Culeţu a fost prefect al judeţului Constanţa între 2005 şi ianuarie 2009.

Premierul Emil Boc declara, vinerea trecută, că inspectorii guvernamentali trebuie să accepte să lucreze în zonele în care este nevoie şi în care au fost trimişi.

Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, din care fac parte actualii inspectori guvernamentali, s-a reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Tuşnad, pentru a analiza modalitatea în care premierul a făcut repartiţiile în ţară, în interes de serviciu, pentru foştii prefecţi şi subprefecţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Prefecţilor sesizează CE privind modul de aplicare a principiului mobilităţii.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia Prefecţilor sesizează CE privind modul de aplicare a principiului mobilităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei