Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul revine şi vrea ca fondul social de gaze să fie alimentat din majorările de preţuri din 2008

Duminică, 5 Aprilie 2009 (13:26:13)
Guvernul a refăcut proiectul prin care se constituie fondul social pentru sponsorizări ale producătorilor interni şi distribuitorilor de gaze naturale şi a hotărât ca fondul să fie alimentat cu sume obţinute de aceştia din majorările de preţuri din 2008, nu din 2009, când sunt estimate reduceri.

"Guvernul a decis ca fondul social să fie alimentat, tot benevol, din sume obţinute de către producătorii interni şi distribuitorii de gaze ntaurale prin majorările de preţuri aplicate în cursul anului trecut, şi nu în 2009, aşa cum a fost elaborat proiectul iniţial", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Destinaţia fondurilor care vor fi colectate în acest an urmează să fie stabilită prin hotărâre de guvern, iar sumele vărsate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitată pentru producătorii şi distribuitorii donatori, prin derogare de la Codul Fiscal.

Ideea înfiinţării unui fond social de gaze, destinat ajutorării persoanelor cu venituri reduse la achitarea facturilor la gaze, a fost lansată de fostul Guvern, care a convins companiile Petrom şi Romgaz, după discuţii care au durat peste un an, să participe cu 80 de milioane de lei, respectiv 92,4 milioane lei.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri seara, la Antena 3, că preţurile la gazele naturale vor scădea cu 3% începând cu 1 mai, o tendinţă de scădere a preţurilor, conform evoluţiei cotaţiilor externe, fiind anticipată de către producători şi pentru restul anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul revine şi vrea ca fondul social de gaze să fie alimentat din majorările de preţuri din 2008.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul revine şi vrea ca fondul social de gaze să fie alimentat din majorările de preţuri din 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei