Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contribuţia de solidaritate-calculată la pensii şi salarii de stat, nu şi la venituri din alte surse

Duminică, 5 Aprilie 2009 (19:10:47)
Contribuţia de solidaritate pentru sprijinirea persoanelor cu venituri reduse va fi percepută persoanelor fizice cu pensii şi/sau salarii de stat, calculată prin aplicarea unei cote de 90% la diferenţa dintre totalul sumei şi un plafon de 6.700 lei, dar fără să fie calculate venituri din alte surse.

În cazul în care persoana fizică realizează venituri din salarii de la mai multe instituţii publice, obligaţia calculării, reţinerii şi virării contribuţiei de solidaritate revine plătitorului de venituri unde aceasta are funcţia de bază, respectiv plătitorului de venituri în cazul pensionarilor, se arată într-un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX.

Persoana fizică are obligaţia să informeze plătitorul de venit despre existenţa celorlalte surse de salarii şi/sau pensii pe care le obţine de la o instituţie publică şi nivelul venitului lunar realizat de la fiecare sursă, prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere, în vederea calculării contribuţiei de solidaritate.

"În situaţia în care venitul realizat lunar de persoana fizică de la plătitorul contribuţiei de solidaritate nu acoperă suma datorată pentru veniturile din salarii şi/sau din pensii, realizate din mai multe surse, atunci persoana fizică este obligată să completeze suma respectivă până la incidenţa nivelului contribuţiei de solidaritate datorate, până la termenul de virare a acestei contribuţii", se arată în document.

Contribuţia de solidaritate va trebui virată până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost realizat venitul, fiind colectată la bugetul de stat pentru sprijinirea persoanelor cu venituri reduse. Destinaţia exactă va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

Noua contribuţie va fi valabilă până la 31 decembrie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contribuţia de solidaritate-calculată la pensii şi salarii de stat, nu şi la venituri din alte surse.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contribuţia de solidaritate-calculată la pensii şi salarii de stat, nu şi la venituri din alte surse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei