Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ritm de poezie

Podul de lemn de la Marginea, dezmembrat cu fast de săteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sătenii din Marginea s-au ţinut de cuvânt şi au dezmembrat ieri podul de lemn construit peste râul Suceviţa acum două luni. A fost un adevărat eveniment naţional, transmis în direct de o televiziune, şi la care au participat şi doi preoţi.

„Totul a fost aşa cum am promis. Fix la ora 9.00 ne-am apucat de lucru şi după două ore podul era desfăcut. De comun acord am decis cu Primăria din Marginea ca materialele de construcţie să ajungă la două familii nevoiaşe”, a declarat Arcadie Boicu, reprezentantul societăţii civile din Marginea.

Pentru ca gestul oamenilor de a-şi construi propriul pod, dându-le astfel o palmă autorităţilor care nu au fost capabile să refacă podul de peste râul Suceviţa distrus de inundaţiile din iulie 2008, să nu fie uitat, a fost realizat un alt pod.

Acesta are o lungime de 7 metri şi o lăţime de 4 metri şi este din stejar, iar momentan a fost amplasat pe malul drept al râului Suceviţa, urmând ca la finalizarea lucrărilor la podul de beton să fie mutat în faţa sălii de sport din Marginea.

„Îl punem acolo să se fotografieze străinii cu el”, a explicat Arcadie Boicu.

 

Masă şi poezie la capăt de pod

Şi pentru ca totul să se încheie într-o atmosferă de sărbătoare, muncitorii şi cei care s-au aflat în zonă au fost omeniţi cu mâncare şi suc, inclusiv de post.

În stilul lor inconfundabil, sătenii din Marginea au ţinut să facă şi o poezie pentru podul de lemn dezafectat:

„Pod de lemn ne-ai ascultat
Toată ţara te-a aflat
Chiar preşedinţii te-au însemnat
Tu, pod de lemn, varianta ne-ai asfaltat,
Instituţiile le-ai deşteptat,
Termenul de pod s-a devansat
Şi în fine ne-am împăcat”.

Podul de lemn a fost construit la începutul lunii februarie, într-o singură zi. Decizia a fost luată de sătenii din Marginea după ce promisiunile autorităţilor de a aduce ruta ocolitoare la condiţii acceptabile s-au dovedit fără acoperire.

Sătui de aceste tergiversări, oamenii şi-au ridicat propriul pod, pe drumul naţional 17A, care face legătura între Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Puse în faţa faptului împlinit, autorităţile i-au ameninţat cu dosar penal, iar reprezentanţii Apelor Române chiar au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care au iniţiat şi ridicat această construcţie, fără a avea autorizaţiile necesare.

Acţiunea sătenilor a avut darul să pună în mişcare şi autorităţile, care au asfaltat ruta ocolitoare folosită după inundaţiile de anul trecut. Mai mult, termenul limită de finalizare a podului de beton de peste râul Suceviţa a fost devansat şi, în loc de luna august 2009, va fi gata pe data de 31 mai a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de lemn de la Marginea, dezmembrat cu fast de săteni.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Podul de lemn de la Marginea, dezmembrat cu fast de săteni4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Continuare la poezie trimis de
( 4 apr 2009, 15:42:59
nu cumva sa fi uitat

de cetateanul faultat

de sefii de la palat

ce la parchet te-au turnat
2.   Felicitari trimis de
( 4 apr 2009, 23:35:40
Felicitari gospodarilor din Marginea si rusine nemernicilor ce ne guverneaza [CJ care nu a avut nici o reactie, Guvenului cu BOC cel Poloboc care nu a dat un leu pentru pod , dar vine de Pasti in Bucovina)
3.   ???? trimis de
( 5 apr 2009, 00:38:50
Saptamana aceasta a fost operat in Spitalul Judetean suceava un OM pe numele sau Rotaru Cristi (hernie de disc:-scz daca nu cunosc exact termeni de specialitate) care dupa ce a fost operat ,multi oameni de specialitate zic ca e o operatie banala, a fost cusut de niste " meseriasi" care datorita profsionalismului au facut ca acest om sa dea in septicemie si sa moara la aprox. 48 ore dupa operatie.....sunt curios cine o sa raspunda pt el,ca au fost la ancheta seful de la DSV,doamna disrectoare Motn....toata spuma ,si parca vad ca nu e nimeni iar vinovat de incompetenta unora! Dumnezeu sa te ierte Cristi! Condoleante familiei din partea unui amic!
4.   Pod de lemn trimis de
( 5 apr 2009, 18:09:08
aloooooo, nenea ziaristu' !!!!! cum sa aiba podul acela 7 metri lungime??????se vede si cu ochiul liber ca e mai lung

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei