Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


L-ar apăra şi la Tribunal?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zilele acestea, am avut noi şi noi dovezi în favoarea axiomei că la noi fotbalul nu e jucat, ci vorbit. Că nu e jucat, ne-au demonstrat-o cu vârf şi îndesat nătărăii vopsiţi (în tricolor!) care ne-au distrat copios miercuri seara. Iar fotbalul vorbit, la care suntem campioni mondiali, a-nceput imediat după meci (de fapt, fotbalul grohăit şi mugit) o dată cu declaraţiile domnilor împiedicaţi şi a şefului de târlă, Piţurcă, şi a continuat cu arestarea (prima, zic eu, dintr-un şir luuung) unuia dintre cei aflaţi inexplicabil şi de prea multă vreme în libertate. Faptul că a fost arestat pentru o culpă mai degrabă inventată nu are relevanţă decât dacă acceptăm ideea că România e exact ca America, numai (ca în bancul cu Ion şi grădina zoologică) niţeluş diferită, de fapt... invers! Adică, asemenea lui Al Capone care a omorât zeci de oameni dar a fost arestat pentru o jenantă evaziune fiscală, tot aşa şi Gigi, numai că invers: după evaziuni şi escrocherii pe bandă rulantă, l-au arestat pentru o uşoară schilodire a unui (alt) borfaş! Revenind la tema de azi, aia cu grohăiacii de la Naţională, cred că v-aţi săturat şi domniile  voastre să le tot auziţi p-alea cu „viaţa merge-nainte” şi cu „ăia au avut noroc”. Norocul cel mare al tuturor adversarilor noştri a fost tocmai cel de a da peste noi, echipa cu cel mai îmbâcsit joc din toată istoria fotbalului. Iar grohăiacii, foarte „importanţi” după vorbă, după port şi după călcătura apăsată (i-aţi văzut, da?, cum scuipă ei vorbele printre dinţi, în pas vioi, fiind permanent „grăbiţi”, asta în faţa reporterului, că pe teren put de lene!) au făcut corp comun în faţa pericolului: „Nu, să nu-l schimbe, de ce să-l schimbe?” sau „Ce, antrenoru’ e vinovat?” ori „Altu’ mai bun ca Nea Piţi, de unde?” etc. Explicaţia am mai dat-o, dar simt nevoia, mai ales azi, când se aude că golanu’ a fost ejectat, s-o mai scriu o dată: evident că altul mai bun pentru numiţii Cociş, „Săgeată”, Tamaş, Rădoi, Petre (Pinguinu’, da’ las’ că nici ălălaltu’, Ovidiu, nu-i mai breaz), Codrea şi, de fapt, mai toţi, de unde să iei? Care alt antrenor pe lumea asta mai fi îndrăznit să cheme aşa murături la Naţională? Dar e totuşi o deosebire între Becali şi Piţurcă: pe ăla tot au venit vreo 300 de golani să-l susţină în faţa Tribunalului. Pe astălalt, faceţi pariu că n-o să-l apere nimeni? Ori, cel mult, vor veni vreo 4-5 din ăştia să scandeze „Piţi, te iubim / Că ca tine nu găsim”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului L-ar apăra şi la Tribunal?.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
L-ar apăra şi la Tribunal?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei