Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examenul de admitere la doctorat ASE Marketing - septembrie 2008, anulat în instanţă

Duminică, 5 Aprilie 2009 (16:54:50)
Examenul de admitere la doctorat ASE Marketing din luna septembrie 2008 a fost anulat în instanţă, după ce o fostă studentă a sesizat Tribunalul Bucureşti că admiterea la doctorat s-a făcut cu încălcarea regulamentului, transmite Realitatea TV.

O fostă studentă a Academiei de Studii Economice, Mara Popescu, a reclamat că organizatorii examenului de admitere nu au afişat numărul de locuri disponibile pentru fiecare conducator de doctorat în parte, temele de cercetare stiinţifică propuse de către aceştia şi nici lista cu ordinea intrării la proba de specialitate.

Mai mult, Mara Popescu precizează că subiectele de la examen nu au fost trase la sorţi, aşa cum specifica "Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studiile universitare de doctorat - Septembrie 2008", document postat pe site-ul facultăţii.

În loc de subiecte trase la sorţi, Mara Popescu susţine că profesorii evaluatori au adresat candidaţilor întrebări referitoare la tema aleasă pentru lucrarea de doctorat, lucrare ce, potrivit regulamentului, se realiza şi pregătea abia în timpul cursurilor de doctorat, candidaţii nefiind obligaţi să pregătească o temă anume pentru examenul de admitere.

De asemenea, Mara Popescu a reclamat magistraţilor că profesorii din comisia de evaluare nu au dat note individuale, iar proba de concurs nu dispunea de dreptul de a face contestaţie.

În replică, reprezentanţii ASE susţin, însă, că au schimbat modalitatea de susţinere a examenului, "considerând edificatoare desfăşurarea examenului sub formă de colocviu", motivând că prin această schimbare s-a "simplificat, devenind mai echitabilă," procedura de examinare. De asemenea, reprezentanţii Academiei de Studii Economice au recunoscut, în instanţă, că proba pentru examenul de amitere la Şcoala Doctorală ASE, secţia Marketing, nu a dispus de o modalitate de contestare a rezultatului obţinut de către candidaţi - arată sursa citată.

Potrivit rezultatelor afişate pe site-ul ASE în sesiunea septembrie 2008, secţia Marketing la examenul pentru doctorat, în urma examenului nu au fost ocupate toate locurile, mulţi candidaţi nepromovând examenul de admitere. Mara Popescu a picat şi ea examenul, arată Realitatea TV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenul de admitere la doctorat ASE Marketing - septembrie 2008, anulat în instanţă.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Examenul de admitere la doctorat ASE Marketing - septembrie 2008, anulat în instanţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei