Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul, sesizat de ANI referitor la posibila incompatibilitate a şefului Consiliului Concurenţei

Vineri, 27 Martie 2009 (15:29:09)
Premierul Emil Boc a fost sesizat, vineri de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în legătură cu o posibilă stare de incompatibilitate în care s-ar afla preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu, acesta având şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu în cazul lui Oprescu şi au constatat că acesta este, în acelaşi timp, preşedinte şi membru al plenului Consiliului Concurenţei (CC), dar şi "comerciant persoană fizică autorizată", înregistrată ca atare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Conform unui comunicat al ANI de vineri, numele sub care Oprescu este înregistrat la ONRC este "Oprescu Gheorghe Persoană Fizică".

"Potrivit prevederilor Legii (...), funcţia publică de preşedinte al Consiliului Concurenţei este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică, ambele calităţi fiind însuşite de către domnul Oprescu Gheorghe", se precizează în comunicatul citat.

Inspectorii de integritate mai arată că Oprescu era obligat să declare, la data numirii în funcţie, că nu se află în unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege. Pe de altă parte, Oprescu avea posibilitatea - susţin inspectorii ANI - "să facă toate demersurile necesare pentru a intra în legalitate din punct de vedere al respectării regimului juridic al incompatibilităţilor, în termen de cel mult 75 de zile de la data numirii in funcţie".

Inspectorii au mai constatat că, în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2007, Oprescu "şi-a menţionat veniturile obţinute din activităţi independente, cu precizarea că acestea au fost realizate în perioada ianuarie – martie 2007".

"De asemenea, în declaraţia de avere 948 din 4 octombrie 2007, aferentă începerii mandatului, sunt cuprinse veniturile din aceeaşi provenienţă (de natură comercială obţinute ca urmare a desfăşurării activităţii de consultanţă)", mai arată ANI, în documentul citat.

În aceste condiţii, având în vedere că, potrivit Legii Concurenţei, membrii Plenului Consiliului Concurenţei pot fi suspendaţi din funcţie de către autoritatea care i-a numit, ANI a decis ca, până când o hotărâre judecătorească privindu-l pe Oprescu va rămâne definitivă, actul de constatare a fost comunicat premierului Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul, sesizat de ANI referitor la posibila incompatibilitate a şefului Consiliului Concurenţei.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul, sesizat de ANI referitor la posibila incompatibilitate a şefului Consiliului Concurenţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei