Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fondurile pentru programele naţionale de sănătate din 2009, mai mari cu 30% faţă de anul trecut

Vineri, 27 Martie 2009 (15:28:41)
Fondurile alocate, în 2009, pentru programele naţionale de sănătate sunt în cuantum de 486.371.000 lei, cu 30 la sută mai mult decât au fost repartizate, anul trecut, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii (MS).

"Programele naţionale de sănătate au fost gândite ţinându-se cont de nevoile populaţiei şi în concordanţă cu recomandările internaţionale. Prevenţia va dobândi o importanţă mai mare pentru Ministerul Sănătăţii, ca principiu general pentru creşterea calităţii vieţii şi a eficienţei cheltuielilor din sistem. De aceea, anul acesta am alocat mai multe fonduri pentru acţiuni de prevenţie, cum sunt programele de screening. De asemenea, majorarea de fonduri va fi direcţionată şi către achiziția de aparatură de înaltă performanţă şi pentru programul de boli transmisibile”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, citat într-un comunicat remis, vineri.

Programele naţionale de sănătate sunt finanţate de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice, din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din transferuri din bugetul aprobat Ministerului Sănătăţii Publice către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, precum şi din alte surse, inclusiv din donaţii şi sponsorizări, în condiţiile legii.

Programele Ministerului Sănătății se împart în două mari categorii, respectiv programe naţionale de sănătate de evaluare, profilactice și cu scop curative, finanţate din bugetul Ministerul Sănătăţii şi programe naţionale de sănătate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ, finanțate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate.

Pentru 2009, în structura programelor cu scop curativ finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii, au fost incluse noi programe de sănătate, cum sunt programul naţional de depistare precoce a afecţiunilor oncologice, programul de diagnostic şi tratament al bolilor rare şi sepsisului sever, programul naţional de administraţie sanitară şi programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor acordate pensionarilor care realizează venituri numai din pensii de până la 600 lei/ pe lună.

În plus, Ministerul Sănătăţii a stabilit noi obiective în cadrul unor programe aflate în curs de derulare, cum ar fi identificarea, prin screening, a pacienţilor cu factori de risc cardiovascular în cadrul Programului naţional de boli cardiovasculare, depistare precoce a copiilor cu diabet zaharat şi a adulţilor cu diabet zaharat de tip 2, în cadrul Programului naţional de diabet zaharat şi desfăşurarea acţiunilor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi pentru prevenirea cancerului de col uterin, în cadrul Programului naţional de promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate.

Până în 1 aprilie, vor fi elaborate şi normele metodologice de aplicare a HG pentru aprobarea programelor naţionale de sănătate în anul 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondurile pentru programele naţionale de sănătate din 2009, mai mari cu 30% faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondurile pentru programele naţionale de sănătate din 2009, mai mari cu 30% faţă de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei