Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poşta Română va fi în continuare furnizor universal în zona serviciilor poştale până în 2012

Vineri, 27 Martie 2009 (15:57:06)
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va desemna Compania Naţională Poşta Română (CNPR) ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale în perioada 26 aprilie 2009-31 decembrie 2012, potrivit unui proiect de decizie al instituţiei.

În prezent, serviciile poştale incluse în sfera serviciului universal sunt furnizate tot de CNPR, ca urmare a unei decizii din 2004.

Conform proiectului de decizie supus consultării publice, furnizorul de serviciu universal are obligaţia de a presta pe întreg teritoriul României serviciile de colectare, sortare, transport şi livrare a trimiterilor de corespondenţă, imprimatelor şi trimiterilor de publicitate prin poştă, interne şi internaţionale, în greutate de până la două kg (inclusiv), se arată într-un comunicat al ANCOM remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, furnizorul de serviciu universal va colecta, sorta, transporta şi livra coletele poştale, interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kg (inclusiv) şi va distribui coletele poştale cu limite de greutate între 10 kg şi 20 kg (inclusiv) expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

În plus, furnizorul de serviciu universal are obligaţia să presteze şi serviciul de trimitere recomandată şi cu valoare declarată pentru toate serviciile menţionate mai sus.

"CNPR a solicitat desemnarea ca furnizor de serviciu universal, depunând o cerere în acest sens după publicarea anunţului de intenţie al Autorităţii privind desemnarea unui furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale", se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit ANCOM, a mai depus cerere de desemnare ca furnizor de serviciu universal şi societatea Poşta Atlassib Curier Rapid, însă comisia de evaluare a stabilit că această firmă nu dispune de resurse tehnice, materiale şi umane suficiente pentru asigurarea furnizării, în fiecare localitate de pe teritoriul României, a vreunuia dintre serviciile din sfera serviciului universal.

La evaluarea cererii câştigătoare, comisia ANCOM a luat în considerare printre altele gradul de acoperire a teritoriului naţional, experienţa anterioară în furnizarea serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal, capacitatea tehnică, economică şi financiară a solicitanţilor şi capacitatea de a asigura un nivel uniform al tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului universal pe întreg teritoriul ţării.

"Având în vedere că drepturile şi obligaţiile CNPR în calitate de furnizor de serviciu universal expiră la 25 aprilie 2009 şi pentru a asigura continuitatea furnizării acestor servicii, astfel încât să se asigure dreptul utilizatorilor de a avea acces la serviciile din sfera serviciului universal, este necesar ca procedura de consultare publică pentru acest proiect să se desfăşoare în regim de urgenţă", se precizează în comunicat.

Proiectul de decizie privind desemnarea furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei.

Persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la 6 aprilie.

ANCOM este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii electronice şi servicii poştale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta Română va fi în continuare furnizor universal în zona serviciilor poştale până în 2012.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poşta Română va fi în continuare furnizor universal în zona serviciilor poştale până în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei