Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IMM-urile cer majorarea sumelor acordate ca ajutor de stat, prin ordonanţă de urgenţă

Vineri, 27 Martie 2009 (13:17:22)
Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită adoptarea rapidă a unei ordonanţe de urgenţă pentru aplicarea prevederilor UE privind ajutorul de stat, prin care firmele pot beneficia de o sumă majorată de la 200.000 euro la 500.000 euro.

"Formula pe care noi o propunem pentru ajutoarele de stat este sub forma unui pachet de măsuri financiare temporare, care trebuie să reprezinte iniţiativa mai multor ministere, respectiv Ministerul pentru IMM-uri, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Economiei", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

El a arătat că la acest proiect pot participa mai multe ministere, în funcţie de domeniile prioritare.

"Schema ar însemna că firmele nu vor lua bani de la stat, ci vor plăti mai puţin din obligaţiile către stat pentru a dezvolta o activitate economică mai susţinută", a spus Nicolescu.

Reprezentanţii CNIPMMR au întocmit deja o primă formă a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru a o propune Guvernului.

Comisia Europeană a adoptat în ianuarie măsuri temporare de ajutor de stat prin care întreprinderile mici şi mijlocii şi companiile mari pot obţine ajutoare de până la 500.000 euro, în creştere de la 200.000 euro, pe durata a trei exerciţii fiscale, prin scheme care trebuie notificate Comisiei.

Ajutoarele prevăzute de acest program pot fi acordate până la sfârşitul anului viitor. Măsurile adoptate mai prevăd o reducere pentru IMM-uri de până la 25% a primei anuale care trebuie plătită pentru garanţiile noi acordate, în timp ce pentru companiile mari reducerea este de maxim 15%.

De asemenea, este acordat un ajutor pentru fabricarea de produse ecologice, sub formă de împrumuturi subvenţionate, la care IMM-urile pot beneficia de o reducere a ratei dobânzii de 50%, iar companiile mari de 25%.

Toate acestea ajutoare sunt acordate societăţilor care nu erau în dificultate la 1 iulie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMM-urile cer majorarea sumelor acordate ca ajutor de stat, prin ordonanţă de urgenţă.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMM-urile cer majorarea sumelor acordate ca ajutor de stat, prin ordonanţă de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei