Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să ne dorim mai mult victoria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La meciurile echipei naţionale n-ai cum să stai pe margine şi să chibiţezi. Nu ai cum să nu te implici, ar fi împotriva firii. Bineînţeles, mă refer la oamenii care includ fotbalul în sfera preocupărilor lor. Ba chiar, uneori, emoţia îi poate atinge şi pe cei din sfere mai înalte*. Deci, în ceea ce mă priveşte, oricât de mult l-am criticat pe Piţurcă şi oricât de convins aş fi că metodele sale sunt depăşite, n-am cum aştepta victoria plavilor doar pentru a scăpa de selecţioner. N-ar fi atitudinea justă. Sigur, o victorie ar însemna doar o oarecare revitalizare, căci rămân de disputat două meciuri prohibitive, la Paris şi la Belgrad. Iar dacă nu câştigăm, Piţurcă poate folosi matematica drept pavăză. Calculele nu ne vor condamna, dar nici prea multe speranţe nu ne lasă.

Avem oare şanse reale de a învinge Serbia? Punând în oglindă cele două loturi, diferenţa nu este colosală. Jucătorii lor cei mai reprezentativi sunt Stankovic şi Vidic, deci un jucător ofensiv şi unul defensiv. Cum ar fi Mutu şi Chivu la noi. Chivu pierde din start, prin neprezentare, în schimb Mutu mi se pare evident peste Stankovic. Deşi de vârste apropiate, pentru sârb crepusculul este mai aproape, după cum ne arată şi cota lui actuală. După Inter va urma cu siguranţă o treaptă inferioară, eventual îmcheierea carierei în patrie, în timp ce pentru Mutu se vehiculează Bayern sau chiar Real. Când comparăm restul loturilor, poate doar la postul de portar să mai fim peste ei, în rest observăm că fotbaliştii sârbi ţin peste medie o ştachetă la care nu prea ne calificăm. În special tinerii jucători sârbi se bucură de o apreciere deosebită a potenţialului lor. Un exemplu este Kuzmanovic, bunul coleg al lui Mutu ("bunul coleg" e opusul "crudului barbar"!). Avantajul persistă şi la nivelul băncii tehnice, Antic fiind un antrenor modern şi rasat. Cu ce putem compensa? Cu terenul propriu, un parametru de luat în seamă. Pronosticul meu subiectiv: nu pierdem!

* Înălţimea sferei este înălţimea la care ajunge sfera când o degajează portarul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să ne dorim mai mult victoria.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Să ne dorim mai mult victoria3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei